Jump to content

retroaktivnost odluke općine


MBranko

Preporučene objave

Poštovani.

Općina je svojom odlukom od 12mj.2014. odredila da se odluka o plaćanju komunalnog doprinosa od 9.mj 2014. mijenja u smislu da su oslobođeni plaćanja svi koji imaju status hrvatskog branitelja. Ja sam u tom rascjepu 10mj. 2014. platio komunalni doprinos, te me zanima mogu li sada kada sam saznao za isto, potraživati povrat uplaćenog obzirom da imam navedeni status. Hvala na odgovoru...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razgovarao sam s načelnikom koji je odgovorio da je to prihod od prošle godine i da vjerojatno nema povrata, ali da ćemo se čuti... Od tada ništa... (cca 7 dana), a ne bih htio biti dosadan i naporan.. Susjedi koji su doprinos odlučili platiti na rate (sve vezano uz legalizaciju) i dalje plaćaju te iste rate bez obzira što imaju narečeni status. Od pročelnice ne možemo dobiti informaciju koja bi bila nama u korist (pouzdano znam zbog ranijeg iskustva).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

21.

Na temelju članka 31 stavak 7 Zakona o komunalnom gospodarstvu “Narodne novine” broj 36/95, 70/97, 128/99, 57/00, 129/00, 59/01, 26/03 – pročišćeni tekst, 82/04, 178/04, 38/09, 79/09, 153/09, 49/11, 144/12, 94/13 - Zakon o održivom gospodarenju otpadom i 153/13 - Zakon o gradnji) te članka 32 Statuta Općine Barilović ² Službeni Glasnik Općine Barilović broj:2/09 i 1/13². Općinsko vijeće Općine Barilović na svojoj 10. sjednici održanoj dana 22.12 .2014 godine donijelo je slijedeću:

 

Odluku o Izmjenama i dopunamaO D L U K Eo komunalnom doprinosu Članak 1.

Općinsko vijeće Općine Barilović na svojoj 8 sjednici održanoj 15.09.2014 godine donijelo je Odluku o komunalnom doprinosu koja je objavljena u „Službeni glasnik Općine Barilović broj: 03/14“. U istoj odluci iza članka 5 dodaje se članak 5a koji glasi:

 

Članak 5a

U potpunosti naplate komunalnog doprinosa oslobađaju se oni koji legaliziraju bespravno sagrađene objekte a imaju status Hrvatskog branitelja. Isti status dokazuju potvrdom Državnog ureda za obranu.“

 

Članak 2.

Ove izmjene i dopune Odluke stupaju na snagu osmog dana od dana objave u „Službeni glasnik Općine Barilović“

 

Klasa: 363-01/14-01/24

Ur. Br.: 2133/06-01/14-02 Predsjednik Općinskog vijeća

Ivan Milašinčić v.r.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je točka 2. problem cijele priče, onda se vas i sve one koji su već platili doprinos, stavlja u nepovoljniji položaj u odnosu na one koji će to tek učiniti.

 

Ali, ja bih na vašem mjestu prije svega zatražio pismeno očitovanje Općine, u kom kontekstu donesena promjena Odluke utječe na ranije slučajeve, obzirom udovoljavate uvjetima iz ove naknadne promjene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Dobio odgovor u pisanom obliku. U istom stoji da nemam pravo na povrat uplaćenih sredstava, pozivaju se na odluku od 12. mjeseca koja se primjenjuje 8 dana od objave i nema retroaktivne primjene propisa. Kome čovjek da se žali???? Za u buduće bolje bojkotirati do zadnjeg sve uplate, čekati sve moguće opomene i zadnji rok pa neće biti ovakvih slučajeva.

Pojeo vuk magare......:neznam::glavomozid:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moja isprika, previdio sam da se radi o općem aktu te sukladno tome odredbu čl. 90. st. 4. i 5. URH (a i čl. 73. st. 5. Zakona o JLP®s) -

 

"Zakoni i drugi propisi državnih tijela i tijela koja imaju javne ovlasti ne mogu imati povratno djelovanje. Iz posebno opravdanih razloga samo pojedine odredbe zakona mogu imati povratno djelovanje."

 

Ovo je čisto formalno obrazloženje, kojem se doduše, po mom mišljenju, moglo doskočiti kroz ponovno podnošenje prijave ili dopunu ranije prijave u tom kontekstu. Kad se ima dobre volje, nađe se i rješenje. Ovdje to očito nije slučaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija