Jump to content

visina novčanog zahtjeva


api

Preporučene objave

Dosta je komplicirano:

 

uglavnom, nas 23 stanara smo pokrenuli 2006. godine tužbu preko odvjetnika i taj sud je završio prvostupanjski eto sad. Izgubili smo sud i naš odvjetnik se i dalje žali u vezi čitavog slučaja.

 

E, sad... 2006. neki je vještak, prilikom pregleda zgrade napisao će zbog loše izvedbe biti u čitavom vremenu trajanja zgrade trebati uložiti u održavanje preko 5 miliona kuna, a da bi trebalo napraviti popravke u visini od oko 500 000 kn.

 

Nitko od nas stanara nije znao (prvotna tužba nije bila takva) da smo mi stanari tražili preko 5 000 000 kn (čitava zgrada košta oko 15 000 000 kn), pa su sukladno tome i takvi astronomki iznosi koji se tiču mogućih naknada (odvjetnički troškovi).

 

Mene samo zanima, kako je to moguće, da se mjenja visina novčanog zahtjeva (prvobitno je bio 50 puta manji, a prije toga 500 puta), a da nitko od nas stanara to ne zna (nije znao)? Pa da u slučaju gubika, moramo plaćati basnosnovne cifre (za koje i ne znajući, tužimo)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, hvala. Samo, ja nisam angažirao stručnu pomoć, nisam vidio odvjetnika, kao i velika većina nas, nikad nisam dobio nikakav poziv sa suda, nikad vidio ijednu tužbu na koju sam potpisan, a čak se ne sjećam da sam potpisao punomoć za tako nešto. Zapravo, nitko se od nas suvlasnika toga ne sjeća, ili tako kažu. Nešto jesmo sigurno potpisali u tome smo suglasni, ali što, ne znamo. Je li to bila punomoć ili nešto drugo, kao naša dogovorena suglasnost da se tuži? Ne znamo ni to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija