Jump to content

Prevara pri kupnji automobila


KatKatKatina

Preporučene objave

Kupila sam rabljeni automobil od lokalnog mehanicara za 3 000€ (renault laguna, karavan, godiste 2001.), na kupoprodajnom ugovoru je manji iznos zbog poreza (14 000kn). Vrlo brzo nakon sto sam preuzela automobil, počeo se kvariti. Krenulo je s neispravnom rucnom kocnicom zbog koje sam auto odnijela istom mehanicaru na popravak, on ga je 'popravio' ali rucna jos uvijek nije ispravna. Osim toga bilo je jos par situacija, npr kad sam ostala na cesti jer mi auto nije htjelo upaliti, otisao je alternator i nije punio akumulator strujom, sva elektronika je krepala, itd.

 

Zatim sam odnijela auto ovlastenom Renault servisu, gdje su mi rekli da bi totalni popravak auta kostao 13 000kn. Kada sam kupovala auto, mehanicar mi je rekao da garantira za njega (ispred svog sina i moje majke, znam da mi to nisu bas neki svjedoci, pogotovo njegov sin...) i da ga sigurno mogu voziti 100 000km i 'prst u uho' (njegove riječi). Mislim da nemam neki izbor oko popravka auta, moram to napraviti, ali zelim da mi taj popravak plati onaj koji mi ga je prodao jer sam za 3000€ kupila ispravan auto koji to, nazalost, nije. Molim vas da mi kazete imam li kakvu sansu od tog prevaranta dobiti taj novac legalnim putem. Vrijedi li moja rijec protiv njegove na sudu? Ima li smisla da ga prijavljujem? Zivim u malome mjestu na Braču i nedavno sam saznala da je prevario jos dosta ljudi (na ovaj ili onaj nacin) i da ga je makar jedna osoba do sada prijavila na policiju, iako taj covjek kaze da nema povjerenja u lokalnu policiju jer poznaju tog mehanicara i njegovi su, nazovimo ih: 'prijatelji'.

Molim vas za savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada sam kupovala auto, mehanicar mi je rekao da garantira za njega (ispred svog sina i moje majke, znam da mi to nisu bas neki svjedoci, pogotovo njegov sin...) i da ga sigurno mogu voziti 100 000km i 'prst u uho' (njegove riječi).

 

Jeste li kada čuli izreku "predobro da bi bilo istinito"?

Stvarno ste vjerovala da ćete kupiti 14 godina stari auto i voziti se 100000 km i 'prst u uho'?

 

Mislim da nemam neki izbor oko popravka auta, moram to napraviti, ali zelim da mi taj popravak plati onaj koji mi ga je prodao jer sam za 3000€ kupila ispravan auto koji to, nazalost, nije. Molim vas da mi kazete imam li kakvu sansu od tog prevaranta dobiti taj novac legalnim putem. Vrijedi li moja rijec protiv njegove na sudu? Ima li smisla da ga prijavljujem?

 

Pročitajte si još jednom vaš ugovor.

Piše li u njemu negdje tekst otprilike- " kupac nakon što je pregledao vozilo nema prigovora u pogledu kvalitete i cijene"?

 

Gledajte, iskreno - da vam je u roku mjesec dana 'zaribao' motor, još nekako.

Ovo sve što ste nabrojali su uobičajeni kvarovi starog auta.

I ne vjerujte da bi svi ti popravci koštali koliko su vam rekli u ovlaštenom servisu. Oni su vidjeli žensku osobu koja se nimalo ne kuži (bez uvrede) i napravili spisak 'ako prođe, prođe'.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije on vas prevario, nego ste vi sami sebe zeznuli.

 

Jučer je bila ista tema na portalu i opet............

 

Pa provjerite ono što kupujete i plaćate svojim novcem koji niste vjerojatno lako zaradili.

 

Prije kupnje vozila, vozilo odvesti u ovlašteni servis na provjeru (pa da vidimo da li je to sve istina kao što prodavatelj govori), a onda plaćanje.....naravno...vjerojatno će vozilu cijena poprilično pasti.......ako prodavatelj pristane na provjeru vozila u ovlaštenom servisu.

 

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam dala stručnjaku, ako me to pitate. Kupovala sam ga od jedinog mehaničara u mjestu gdje živim i vjerovala sam mu kao stručnoj osobi da je s autom sve u redu. Osim toga ga je pogledao i vozio moj rođak, no on nije mehaničar.

 

Teoretski govoreći, možda bi se nešto i dalo napraviti. Ali je vrlo, vrlo upitan uspjeh i pogotovo vrijeme koje bi prošlo, što bi vam na kraju moglo nanijeti daleko više troškova od troškova popravka automobila.

 

Škola za ubuduće, nažalost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija