Jump to content

djelatnosti zadruge


zadrugari

Preporučene objave

Registrirali smo proizvodno-uslužnu socijalnu zadrugu koja će se baviti zapošljavanjem marginaliziranih skupina. Trebam odgovor na slijedeće pitanje: mogu li se zaposliti u zadruzi djelatnici koji bi se poslati na rad u drugu organizaciju - pravnu osobu, koja je isto tako zadrugar i koja nema mogućnosti da ih primi u radni odnos kod sebe. Napominjem da zadruga nije registrirana za iznajmljivanje radne snage. Kako bi trebao izgledati ugovor kojim bi se odnos između zadruge i zadrugara pravne osobe regulirao?Zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kakva je korist od toga za zadrugu koja zapošljava, odnosno prepušta te radnike? Ako zadruga kojoj se prepuštaju radnici očigledno nema financijske uvjete da ih zaposli, onda plaćanje plaća, poreza i doprinosa za te radnike ide na teret zadruge koja ih je zaposlila, a ja ne vidim razlog zašto bi ta zadruga to činila na dobrobit druge zadruge.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija