Jump to content

Ovrha nad skuterom


Scooterist2907

Preporučene objave

Ovako prije svega pozdrav svima!! Zanima me kao to ide sa ovrhama nad pokretninama... konkretno ja imam skuter Peugeot Speedfight koji je na meni... drugo nis... e sad taj skuter trzisno vrijedi ajmo reci cca 3500-4000kn... a moj sveukupni dug od teleoperatera je cca 15000kn... (Tele2, Vip, T mobile)... moguce i manji... dosao mi je prijedlog za ovrhu i od city exa danas ona obavijest jer nisam bio doma i gore zaokruzeno ovrsni postupak... vec dugo me to muci i neznam kaj da radim u svezi toga.. pa me sad zanima dali da ocekujem u buducnosti ili uskoro da ce meni doci sudski ovrsitelji i uzeti taj motor ili ne posto nisam zaposlen i sve mi je u blokadi... inace prebacio sam motor na sestru i to me takoder zanima kad sam ga vec prebacio na nju dal ga i onda mogu dirat ako dode do toga??? Molim neki savjet ili odgovor stvarno mi je hitno!!! Hvala! :help: znam da oni cekaju da se naplate preko racuna i novcem ali bas zato me zanima ako cu biti dugo nezaposlen znaci dali ce ikad njih zanimati taj skuter i kako ga mogu zastititi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što je G-man napisao.

 

Može se i taj skuter oduzeti (pa iako ste vi skuter prepisali na drugu osobu, nepovoljnije po vas jer ste skuter prepisali na sestru-rodbinu). Vjerojatno ste shvatili da će doći do nekakve ovrhe pa ste (tako ja pretpostavljam) gledali da se riješite onog što imate, u ovom slučaju skutera da biste izbjegli ovršni postupak.

 

Mišljenja sam da griješite, ovrha je ovrha, mogu vam poslije doći i kamate pa, moj vam je savjet, ako možete, riješite to dugovanje što prije, jer poslije se može taj dug biti i veći.

 

A i čemu riskirati još veći dug. Pretpostavljam da vam je i taj dug visok za platiti, ali što duže budete otezali, kamata će rasti pa dugovanje može biti i daleko veće.

 

Dobro je dok se radi o (kakvoj-takvoj) vrijednosti skutera. Postoje dugovi (sa ovrhama) od kojih mnoge građane boli glava, stanovi, kuće, gotovinski krediti, a ovo, ako možete, riješite brzo.

 

G-man je napisao:

Teoretski, postoji mogućnost podnošenja (kvazi)paulijanske tužbe, ali ista podrazumijeva saznanje o navedenim činjenicama na strani ovrhovoditelja.

 

Vjerojatno će tako i biti. Još kad nakrkaju kamatu, ako se bude otezalo, bit će tu duga i za tri skutera.

 

Ako se utvrdi (a to nije nikakav problem) da je pokretnina - skuter prodan iz razloga da bi se izbjegla ovrha, naći će se drugi način da se dug naplati.

 

 

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija