Jump to content

Hitno-CZSS


damiana

Preporučene objave

Postovani,nakon prituzbe da mi Czss odnosno djelatnice,socij.rad. i psihologica ne omogoucavaju uvid u spis obavijestena sam od strane ravnateljice Czss da na isto imam pravo i da ce mi se omogucit nakon pismenog zahtijeva ali da nemam pravo na uvid u rezultate psihologijskih obrada mene i dijece po cl.16 Kodeksa etike psiholoske djelatnosti kao i gdje je posebno zabranjeno preslikavati ili davati na uvid neovlastenim osobama (cl..25.zakon o psih.djelat.) jer su isti sastavni dio za sudske potrebe! Trenutno smo u postupku izmjene odluke o povjeri starije kceri i izmjeni odluke o susretima i druzenjima mladje kceri sa ocem.

Da li je to tocno i da li nemam pravo uvida u psiholos.obrade jer smatram da su iste pristrane(prijateljice su sa partnericom bivseg supruga) te bi trazila obradu djecje psihijatrice kod koje se vodi mladja kci jer smatram da je strucnija i profesionalnija.

Molim Vas da me usmjerite jer se sve vise steti dijeci a najvise odugovlacenjem od strane Czss-a!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jeste li vi stranka u postupku ili su vaše kćeri, čiji ste vi zakonski zastupnik, stranke u postupku? Ako jeste/jesu, onda imate pravo na uvid u spis prema Zakonu o općem upravnom postupku, čl. 84. (razgledavanje spisa - stranke i druge osobe koje dokažu pravni interes imaju pravo obavijestiti se o tijeku postupka te o svom trošku umnožiti akte iz spisa, itd. - ako tijelo odbija dopustiti razgledavanje spisa, mora o tome donijeti rješenje), te odredba čl. 320. Obiteljskog zakona, koja govori o izvanparničnim postupcima, te upućuje na primjenu Zakona o parničnom postupku - čl. 150. - stranke imaju pravo da razmatraju i prepisuju spise parnice u kojoj sudjeluju.

Isto tako, ne nalazim u Kodeksu etike psihološke djelatnosti da bi čuvanje tajnosti podataka bilo u neskladu sa čl. 21.Zakona o psihološkoj djelatnosti, koji kaže da "korisnik psiholoških usluga ima pravo upoznati se s rezultatima procjene vlastitog psihičkog stanja, u skladu s Kodeksom etike psihološke djelatnosti". Dakle, smatram da vi, ako ste stranka u postupku ili zastupate kćeri koje su stranke u postupku, imate pravo uvida u spis.

No sad kad je to rečeno i kad smo propise pročitali, znam da centri za socijalnu skrb redovito, iz neznanja ili malicioznosti, odbijaju strankama dati uvid u spise, čak i ako su stranke u postupku, te upućuju na postavljanje zahtjeva za pravo na pristup informacijama po Zakonu o pravu na pristup informacijama, što je po mom mišljenju pogrešno.

Predlažem da postavite pisani zahtjev i da tražite uvid u cjelokupni spis kako vam je zagarantirano Zakonom o općem upravnom postupku i Obiteljskim zakonom, a ako vas odbiju i o tome donesu rješenje, na to rješenje možete uložiti žalbu. Što se tiče podnošenja vlastite psihologijske obrade, to možete učiniti o svom trošku, ali sud nije dužan pridržavati se vještačkog mišljenja koje nije odobrio niti naručio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam u postupku i starija kci jer otac trazi promjenu odluke o skrbi starije kceri a Czss odugovlaci na nacin da su misljenje donesle isti dan na sud i u jednom primjerku tako da je odgođeno rociste opet a druge kopije nisu jos dostavile a i meni odugovlace sa uvidom i spis! Psiholoska obrada je vrsena nad menom i obje kceri i na vise upita da me informiraju nalazima jednostavno ne zele,da se to nesmije niti meni niti ikome dati ili pokazati!

Hvala,poslat cu opet dopis i sama ispisat da molim cijelokupan uvid po spisu tom i tom! Ili mozda prije napravim i uvid u spis na sudu pa vidim u kom smjeru sve ide.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija