Jump to content

gradnja zida unutar parcele


Ivona34

Preporučene objave

Poštovani, treba li mi dozvola za izgradnju zida unutar moje parcele, dakle nije na međi već bi bočno sjekao parcelu kako bi zaklonili od pogleda terasu i vrt, na zidu bi trebala biti i vrata, dakle kao neki predulaz na parcelu a parking i niski međni zid bi ostali van tog ograđenog prostora. zid bi trebao biti cc 2.5-2.8 m visine. Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za nekakav pravi zid teško ćete dobiti dozvolu.

 

Ali zašto uopće graditi zid?

Svrha tog 'zida' je po vašem upitu isključivo zaštita od pogleda?

Možda da napravite reklativno laganu konstrukciju od metalnih cijevi (kao brajdu za lozu) i preko toga nategnete onu zelenu mrežu za sjenu? U toj konstrukciji možete napraviti i okvir 'vrata', i preko konstrukcije vrata nategnete tu mrežu za sjenu. S vremenom možete posaditi i neko zelenilo, npr . čemprese (stupaste tuje).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nekakav ogradni zid bi vam još i prošao po Pravilniku o jednostavnim građevinama i radovima (čl.4 st.4), međutim tolika visina vam ne bi prošla po većini Prostornih planova..kako vam je poštovani Felixx već predložio, ja bih dodao da za takovu namjenu ima prekrasnih drvenih ogradnih konstrukcija s isprepletenim letvicama u koje se mogu lako ukomponirati i vrata..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma trebao bi koristiti i kao zaštita od bure, koja ovdje užasno puše pa mislim iz iskustva susjeda da bi brzo nastradala neka lagana ograda a o zelenilu s te strane kuće da i ne pričam... iza tog zida bi bila mala terasa s roštiljem, inače okučnica je cjela nekih 70 kvadrata tako da mi svaki komadić koji ima malo intime dobro dođe. A do koje visine zida mi netreba dozvola?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... iza tog zida bi bila mala terasa s roštiljem, inače okučnica je cjela nekih 70 kvadrata tako da mi svaki komadić koji ima malo intime dobro dođe. A do koje visine zida mi netreba dozvola?

 

Zatražite lokacijsku informaciju prema PP Općine za tu svrhu. Uglavnom je svugdje propisano slično, do 1,8m sa ulične strane i 2m s dvorišne. A bez ikakove dozvole ili projekta..

 

"3. Ogradni zid visine do 1,6 m i potporni zid visine do 1 m mjereno od najnižeg dijela konačno zaravnanog i uređenog terena uz ogradu odnosno zid do najviše točke ograde odnosno zida;"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija