Jump to content

Pomoć u vezi prometne nesreće


nine09

Preporučene objave

Zdravo svima, imam jedan upit u vezi prometne nesrece.

Naime, vozimo u koloni brzinom od oko cca 50km/h.Vozilo ispred mene zakoci naglo, i ja udarim u njega. Vozilo je zakocio naglo zato jer vozilo ispred njega 1) takodjer zakoci naglo da bi bez signalizacije skrenuo u ulicu 2) tvrdi da je dala zmigavac, i ima osobu u vozilu koja potvrđuje tvrdnju da je dan zmigavac. Jedine ozljedene osobe su 2 blaze i treca osoba koja ima slomljenu nogu, sve 3 u mom vozilu. Policiji u zapisniku smo svjedocili ja, vozac drugog i putnici u mome vozilo sto se dogodilo (drugi naglo stao, ja kocio, nisam uspio stati, a jedina osoba koja tvrdi da prvo vozilo nije dalo zmigavac je vozac drugoga, jedini koji je to vidio, kao svjedok) Recite mi sto me ceka ? Kazna, bodovi, oduzimanje vozacke? Takodjer kakva je situacija za druga dva vozaca? Ide li mi u prilog to sto je prvi vozac skrivio nesrecu? Iako je prakticki nasa rijec protiv njegove? Tko placa stete na vozilima?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali utjece li ikako njegov postupak na odluku policije u vezi sa mojom kaznom? I koja bi bila kazna?

 

Krivi ste temeljem formulacije 'nije držao dovoljan razmak' (ili to ili niste pažljivo vozili).

 

Takva formulacija zajedno sa onom 'nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti' spadaju u one slučajeve gdje vi praktično morate dokazati da niste krivi, a i ako dokažete krivnju druge strane vrlo vjerojatno ćete i dalje biti sukrivac.

Činjenica da je vozač ispred vas uspio zaustaviti vozilo isto vam ne ide u prilog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A mozete li mi reci sto me ceka u vezi kazne? Dali je novcana, bodovi, oduzimanje dozvole ili sve to ili nesto drugo? Bitno mi je jer mi je vozacka dozvola neophodna za rad. I kada mogu ocekivati odluku? U slucaju da mi odluce oduzeti vozacku, dali mogu nekako smanjiti vremenski period, ili da platim vecu kaznu u zamjenu za ostanak dozvole? Pitam jer mi je ovo prvi veci udes, a bez vozacke ne mogu raditi. Hvala puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A mozete li mi reci sto me ceka u vezi kazne?

 

Obzirom na okolnosti nesreće - teretiti će vas za kazneno djelo iz čl. 227. st. 2. KZ-a, a za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju do 3 godine. Ako vam je ovo prvo kazneno djelo, to će se riješiti na način da vam izdaju kazneni nalog sa uvjetnom osudom (najvjerojatnije 6 mjeseci uvjetno na godinu dana).

 

P.S. Premjestio sam vam temu u odgovarajući podforum.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija