Jump to content

Zaštićeni najmoprimac


sheks

Preporučene objave

Prilikom sklapanja ugovora o najmu sa zaštićenim najmoprimcem, odbio sam isti potpisati iz razloga što mi je najmoprimac želio prijaviti i svoju kći i unuka koji su u to vrijeme imali svoj stan u vlasništvu, i to udaljen 5km.

Sud im je izdao rješenje, bez da sam ja kao protustranka bio pozvan da dam svoje mišljenje, i odredio im najamninu koja je manja od pričuve koju plaćam.

Molim savjet ako ga tko ima???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A, da, po Zakonu o najmu stanova iz 1996.g. bili ste prinuđeni potpisati ugovor o najmu, inače ga zamjenjuje sudsko rješenje. A što se tiče pričuve, vi ju niste dužni plaćati, već ju plaća najmoprimac, a vama pripada neka smiješna cifra zaštićene najamnine (ja od svojih stanara dobijam 160,00 kn za kuću u elitnom dijelu grada)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni je jasno za to sudsko rješenje, ali mi nije jasno zašto sud ne pozove mene da obrazložim svoje razloge. Ja sam čak i kupio formulare, međutim kad sam skužio da mi baba (sa kojom sam bio spreman potpisat ugovor) želi uvalit i svoju kćer i unuka, koja, kako sam naveo ima stan u vlasništvu cca 5 km udaljen odustao sam od ugovora.

Smatram da njena kći kao vlasnica stana ne može

dobiti status zaštićenog najmoprimca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija