Jump to content

stečaj trgovačkog društva, imovina


dtoni

Preporučene objave

[h=2]Imovina, stečaj[/h]

Poštovani,

 

Sklopio sam ugovor sa pravnom osobom o najmu zemljišta prije 3 godine na razdoblje od 30 g. Sada, zbog loših financijskih rezultata, tom poduzeću prijeti značajna vjerojatnost stečaja. Zanima me što se događa sa zemljištem o kojem je ugovor sklopljen i kakva su moja prava u tom slučaju ako spomenutopoduzeće ode u stečaj.

 

Pozdrav
mrljo%2026.gif

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovisi koja vam je opcija povoljnija: da raskinete taj ugovor (u tom slučaju ovisi što piše u sadašnjem ugovoru, možete li ga možda već sad raskinuti), ili da ugovor ostane na snazi.

 

u drugom slučaju, ako društvo ode u stečaj, bit će mu postavljen stečajni upravitelj. stečajni upravitelj prema čl. 110. Stečajnog zakona, ima pravo izbora hoće li inzistirati na ispunjenju nekog dvostranoobveznog ugovora ili će ga otkazati. ako ga želi otkazati, on o tome mora obavijestiti drugu stranu najkasnije nakon izvještajnog ročišta preporučenom pošiljkom, ili iznimno u roku od 8 dana ako ga suprotna strana upozori da bi joj nastala šteta do izvještajnog ročišta).

 

no najamni i zakupni odnosi ne prestaju automatski otvaranjem stečajnog postupka (provjerite si čl. 115.-119. Stečajnog zakona)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija