Jump to content

Pitanje vezano uz pravo na godišnji odmor


mila17

Preporučene objave

Poštovani,

da li biste donijeli Odluku o korištenju godišnjeg odmora iako znate da radnik neće moći ostvariti pravo korištenja godišnjeg odmora u firmi s obzirom da mu je ugovor na određeno i odlazi s krajem 7 mjeseca. Naravno da će mu biti isplaćena 1/12 za svaki mjesec koji je radio. Mene zanima da li biste donijeli Odluku te na tu Odluku vezali kasnije Odluku o isplati odnosno radili dva dokumenta. Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pretpostavljam da nije naodmet napraviti dva dokumenta - jedan kojim se utvrđuje broj dana godišnjeg odmora na koje je radnik stekao pravo, i drugi kojim poslodavac odlučuje da će radniku biti isplaćena naknada za neiskorišteni godišnji odmor. mada pretpostavljam da to može biti i u istoj odluci, u točkama I. i II. Ali ako je pravilnikom o radu, kolektivnim ugovorom ili sličnim aktom određena obveza poslodavca da donese odluku o korištenju godišnjeg odmora, onda bi je poslodavac trebao donijeti, sve ovisi postoji li takav akt.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija