Jump to content

Suglasnost susjeda i legalizacija


AMG

Preporučene objave

Poštovani,

 

Naslijeđenu kuću sam adaptirao, proširio i nadogradio. Kuća je sagrađena prije 1968. i nije bila legalizirana. Nalazi na međi, susjed me prijavio građevinskoj inspekciji. Za novo izgrađeni dio još nisam predao projekat i došlo mi je riješenje o uklanjanju i nadograđenog dijela i starog naslijeđenog dijela. Što mi je činiti?

 

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, "nije bila legalizirana" znaći da nije i dalje ili u međuvremenu je legalizirana? Je li stari dio ucrtan u kat, planu? Projekt ste napravili prije nadogadnje?

 

No, da odgovorim općenio bez više detalja.

Zakonski danas se ne može (a svakako nije isplativo) raditi bilo kakove adaptacije a pogotovo nadogradnje bez rješene papirologije. Ako kuća nije bila legalizrana niste ni mogli raditi Projekt. Ako je bar stari dio ucrtan, nažalost, možete uputiti žalbu na rješenje da, pošto je stari dio postojeći, uklonite novo izgrađeni dio o svom trošku i krenete iz početka. Legliziranje starog dijela (Uporabna na osnovu gradnje prije '68), pa projekt za adaptaciju i nadogradnju, prijava početka radova itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija