Jump to content

Kazna ZET


AMG

Preporučene objave

Poštovani,

 

Prijateljici je danas ZETova kontrolorka napisala kaznu zbog vožnje bez ispravne karte. Iako je imala kartu , nije ju stigla poništiti i kontrolorka joj je rekla kao da je to isto kao vožnja bez karte. S obzirom da nije iz Zagreba, pokušala ju je uvjeriti kako nije znala da se karta mora poništiti, na što joj je kontrolorka napisala kaznu jer mora, ali rekla joj je da se može žaliti.

Obzirom da je kazna 500-800 kuna, a može se platiti polovica toga iznosa(250kn) da li se isplati opće podnositi zahtjev za reklamacijom. Odnosno ako reklamacija bude odbijena,jeli to znači da se odmah pokreće prekršajni postupak i da se troškovi samo uvećavaju ili osoba i nakon tog odgovora ima mogućnost platiti polovicu iznosa?

U slučaju žalbe, da li je najbolje otići osobno, poslati im poštom ili mailom? I odgovaraju li na žalbu?

 

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Premješteno u odgovarajući podforum.

 

Inače, što se upita tiče - kontrolorka je u pravu, kol'ko god se to nekome ne sviđalo, pozivanje na neznanje neće upaliti. Možete ići i u prekršajni postupak, ali tada su tu još i troškovi tog postupka (osim ako vas oslobode istih) plus činjenica da tada imate mogućnost plaćanja 2/3 kazne u roku od obično 8 dana. Može se i obročna otplata pokušati dogovoriti, tako da procijenite sama što vam se najbolje isplati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija