Jump to content

građevinska dozvola


suki44

Preporučene objave

Poštovani imam 2 pitanja, 1. da li vrijedi građevinska dozvola sa početka devedesetih trebao se nadozidat jos jedan kat na kuću, svi potrebni projekti postoje i plačena su sva davanja!

2. U međuvremenu je na istoj parceli izgrađena kuća za koju su predani papiri za legalizaciju ( još je sve u procesu), sad dolazimo do problema da je ukupna izgrađenost na parceli sa tom kućom ako se legalizira preko 0.30

Moje je pitanje ako dozvola još vrijedi da li se može graditi na prvoj kući jer se diže kat ne mjenja se tlocrt i ukupna izgrađenost parcele? A ako se ne može gradit, da li se može tražit povrat novca uplačenog za komunalne i sve naknade koju su onda bile na snazi..

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, ne vrijedi.

 

Zadnjim Zakonom o gradnji, građevnska dozvola važi tri godine. Naime, u tome roku se mora prijaviti početak radova te investitor ima još tri godine rok za završetak.

 

Zakonom o gradnji od 1992, rok za početak radova je bio dvije godine, s mogučnošću produženja roka na još dvije godine. Ako se u tome roku ne počne s gradnjom, građevinska dozvola prestaje važiti.

 

Što se tiće povrata uplačenog novca, prestankom važenja dozvole, nemate mogučnost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija