Jump to content

prigovor na ovrhu


Dodagoda

Preporučene objave

Poštovani,

 

dobili smo ovršni prijedlog za račune čistoće u kojemu je jedan dio računa u zastari-pisati ću prigovor ali me zanima slijedeće: u zastari je dakle polovica glavnice i ne znam hoć li se prigovorm ovrha u potpunosti poništiti ili smo i dalje dužni podmiriti i nastale troškove?

 

p.s.

račune koji nisu u zastari planiramo odmah podmiriti. Trebam li i to navesti u prigovoru?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru,u međuvremenu sam već napisala prigovor i pozvala se na zastaru dijela računa te na nepotpunost ovrhe iz razloga što nije sadržavala zahtjev da sud naloži ovršeniku da u roku od 8 dana ( u mjeničnim i čekovnim sporovima u roku od 3 dana ) od dana dostave rješenja o ovrsi , namiri tražbinu zajedno s odmjerenim troškovima.To sam napisala onako-ako prođe, prođe, jer nisam pravnik i ne znam kako treba izgledati taj zahtjev, no u ovrsi koju sam dobila nikakvog zahtjeva sudu nije bilo a ja nisam imala vremena istraživati dalje jer je prigovor trebalo poslati.

 

citiram:

"Ovršni se postupak pokreće prijedlogom ovrhovoditelja, a sadržaj ovršnog prijedloga definiran je čl. 35 OZ koji je zadnjom Novelom OZ značajno izmijenjen.

Sadašnjim određenjem prijedlog za ovrhu mora sadržavati zahtjev za ovrhu u kojem će biti naznačena ovršna ili vjerodostojna isprava na temelju koje se traži ovrha, ovrhovoditelj i ovršenik, tražbina čije se ostvarenje traži, te sredstvo kojim ovrhu treba provesti i po potrebi predmet u odnosu na koji ga treba provesti.

Nastavno prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave mora sadržavati

- zahtjev da sud naloži ovršeniku da u roku od 8 dana ( u mjeničnim i čekovnim sporovima u roku od 3 dana ) od dana dostave rješenja o ovrsi , namiri tražbinu zajedno s odmjerenim troškovima, te mora sadržavati i ovršni zahtjev.

Značajna izmjena sadržana je u t. 3 navedenog članka kojim se određuje da prijedlog za ovrhu koji ne sadrži sve podatke iz navedenog članka, sud odbacuje rješenjem ne pozivajući predlagatelja na dopunu ili ispravak."

 

Pa eto, molim dobru dušu koja se razumije u to da mi da primjer kako taj zahtjev sudu treba izgledati-čisto da znam za ubuduće.

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija