Jump to content

Dopis H1 Telekoma od dugu za korištenje telekomunikacijskih usluga.


VedranB

Preporučene objave

Pozdrav svima... Trebao bih pomoć kako riješiti problem koji imam sa H1 Telekomom. Dobio sam od njih dopis o dugu starom skoro deset godina. U dopisu nije ni navedeno za koje je razdoblje dug, već samo iznos i uplatnica. Pozivom na njihovu službu za korisnike saznao sam da je dug za razdoblje od zadnja tri mjeseca 2005 i siječanj 2006. Do sada nisam dobio nikakav dopis ili ovrhu za navedeni dug. Također, bio sam djelatnik H1 Telekoma do 31.03. 2007. tako da mi je malo čudno ako imam dug prema njima i da mi ga nisu skinuli sa plaće. Postoji li zastara na navedeno potraživanje?

 

Unaprijed hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zastara za računa za kućanstvo(struja, telefon, voda, plin )je godinu dana od dospjeća.

tvoj dug je u debeloj zastari osim ako je pokrenuta ovrha po prijedlogu unutar godinu dana od dospjeća duga.

 

ako je pokrenuta ovrha i donešeno rješenje ono zastarjeva za 10 godina od pravomoćnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. U Službi za korisnike tvrde jedni službenici jedno, a drugi drugo. Na moj upit da li je to ovrha odgovorili su da nije, već samo dopis jer je to samo redovan dug koji potražuju. Tu informaciju sam dobio prošli tjedan. Danas sam zvao i službenik mi je rekao da je to ovrha. Kada sam pitao koji odvjetnik ili javni bilježnik je pokrenuo ovrhu rekla je službenica da ne zna. Tražio sam broj Odjela za obračun i naplatu, ali nisam ga dobio. Već mi je rečeno kako moram platiti dug u roku od 15 dana i to je to. I ako ne platim da će mi poslati ovrhu. Ako do sada nisu napravili ovrhu na navedeni dug ne vidim kako bi mogli to nakon 9 i pol godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bovu je sve odgovorio - ukoliko su podnijeli prijedlog za ovrhu unutar jednogodišnjeg roka zastare, i doneseno je rješenje o ovrsi, ono zastarijeva za 10 godina od pravomoćnosti rješenja. Ukoliko nisu i ovo je zapravo prvi puta da vam se obraćaju glede tog duga, igraju na kartu APP (ako prođe, prođe). Odluka o plaćanju je isključivo vaša.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav svima. Prvo zahvale na odgovorima gospodi Bovu i G-man.

Saznao sam nešto više o mom problemu. Rekli su mi kako su pokrenuli ovršni postupak i koji je dobiven u korist H1 Telekoma. Ali da mi dopisom zapravo nude da platim samo dug koji imam, kako bih izbjegao plaćanje troškova kamata i same ovrhe. Tražio sam informaciju koji odvjetnički ured ili javni bilježnik je pokrenuo protiv mene ovršni postupak. Na taj upit odgovor Službe za korisnike je slijedeći: Oni mi to ne mogu reći i kako mi je najbolje platiti taj dug koji imam prema njima. Očito neću saznati tko je izvršilac ovrhe prema meni pa vas sve molim pomoć na dvije opcije, koje mi se "vrte" po glavi:

1. otići kod odvjetnika i kod njega sastaviti poziv na zastaru,

ili

2. platiti navedeni dug koji bi mogao zbog kamata i troškova ovrhe biti još veći.

 

Kako sam shvatio držali su moj "predmet" u ladici do zadnjeg dana i doveli me pred gotov čin.

 

Zahvaljujem još jednom od srca svima na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija