Jump to content

Posjedovanje marihuane na graničnom prijelazu- formulacija žalbe


PandaB ear

Preporučene objave

Poštovani, prije svega se ispirčavam ako sam nanovo otvorila već postojeću temo ali eto vremena je malo a tema na ovom forumu jako puno.

Evo imam situaciju zanima me konstruktivno mišljenje, mogući primjer žalbe i slična iskustva. Naime, s dečkom smo prije par dana na putu iz Ljubljane bili zaustavljeni na graničnom prijelazu Neum gdje su nam hrvatski policajci pretresli auto te su nam rekli da radije sami predamo ako nešto imamo jer će inače nastavit s retragom, dovesti pse i sigurno naći nešto ( neznam točno što se događalo tu večer na granici, možda su očekivali kakav veći ulov ili nešto ali seciralo se skoro sve aute). Dečko je tada odlučio predati paket i to 4,5 grama marihuane i 0,5 g hašiša. Policajci su to uzeli i napisali kaznu za 5 000 kn te nam sami preporučili da se žalimo. Sada, zanima me što bi ta žalba uopće trebala sadržavat. I ja i dečko smo nekažnjavani dosada, te smo i sada dobili prekršajnu a ne kaznenu prijavu. Moguće olakotne okolnosti su te da auto nije naš nego od prijatelja ( imali smo unomoć da možemo koristiti ta auto) sada neznam ako možemo u žalbi tvrditi da to niije bilo naše..pogotovo ako smo to i sami predali policiji...isto tako radi se o staroj Fiat Pandi koja je uvijek otključana, tako da neznam ako ima smisla tvrditi da je to neko drugi ubacio.

Kao što sam već somenula nitko od nas nije kažnjavan, uzorni smo studenti iz Hrvatske koji žive i studiraju u Ljubljani i nemammo baš novaca za laćanje 5000 kn. Bila bi zahvalna za kakav primjer žalbe, slično iskustvo ili jednostavno mišljenje dali se u žalbi treba orjentirat na to da supstanca nije bila naša i neznamo kako je tamo završila ili jednostavno iskazati priznanje i žaljenje uz molbu za smanjenje kazne.

Hvala vam za bilo kakve odgovore i ispirke za moguće ponavljanje i poduži post.

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom na sve - priznanje, kajanje, olakotne okolnosti (nekažnjavanost, studenti, mala primanja...) i molba za smanjenjem kazne. U tom slučaju će kazna sigurno biti smanjena, a sve ostalo je igranje i sudu se neće svidjeti. Kao što i pišeš - sve ostale solucije (ne znaš što je u autu i sl.) nisu baš vjerodostojne, tako da će sud teško povjerovati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

http://automobili.dnevnik.hr/novosti/savjeti/primjer-zalbe-na-kaznu-za-motor-snazniji-od-75-kw-mladi-vozaci/12

 

dole ćete napisat da tražite smanjenje kazne iz razloga....,da do sada niste kažnjavani i da je loša mat situacija.Dakako uz to da se kajete za počinjeno ali mladost-ludost.

 

Druga šema ne prolazi nego se može dobit i kazna do 20 000.

 

Od onoga što sud dosudi plaća se 2/3 u zadanom roku a može se tražit i na rate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija