Jump to content

Plaćen dug


Ivan128

Preporučene objave

Lijep pozdrav,

 

Trebao bi pomoć i savjet.

 

Imao sam ovrhu od RBA i HZZO-a, te sam oboje nasreću uspio riješiti krajem 6. mjeseca, dakle dobio sam potvrdu od banke da sam platio cjelokupno dugovanje, te nakon što sam tražio ispis dugovanja u HZZO-u sam podmirio i to dugovanje. Dapače odnio sam uplatnicu i cijeli ispis dugovanja u računovodstvo i pravnu službu HZZO-a gdje su mi rekli da će oni sve sada srediti (pretpostavljam poslati nekakav dopis na FINA-u) i da je sve u redu.

 

Poveselio sam se kako bi napokon mogao dobiti cijelu plaću nakon jako dugo vremena, ali danas me u banci dočekalo neugodno iznenađenje, račun mi je i dalje blokiran, novce sam dobio iste kao i proteklih mjeseci, a doslovno nitko mi nezna objasniti niti u banci, niti u FINA-i što se događa, osim što su mi je jedna jako draga gospođa u FINA-i rekla da imam i dalje dug prema HZZO-u (dakle oni tamo nisu ništa proknjižili), ali ipak taj dug je puuuuuno manji nego što je mani doslovno sada uzeto.

 

Neznam više koga pitati i kome se obratiti i kako dalje. Pa jel normalno da je proces odblokiranja računa toliko složen i dug, iako sam podmirio sva dugovanja prije doslovno više od mjesec dana.

 

Hvala unaprijed na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Ovrhovoditelj treba obavijestiti FINU da je dug plaćen i da Vam se deblokira račun .

Ako Vam je dug skidan po FINI izravno sa Vašeg računa tada bi FINA automatski trebala deblokirati račun . FINA zna točan iznos duga sa kamatom itd. Tražite od FINE da Vam napiše za koji Vas se iznost tereti , pa usporedite sa uplaćenim iznosom . Ovrhovoditelja obavijestite da je dug isplaćen i da tražite da obavijesti FINU da Vam se deblokira račun .

Ovrhovoditelji su često nepošteni , te i nakon isplate duga nastavljaju sa oduzimanjem novca sa računa ovršenika . Takav slučaj nakon što provjerite dug kod FINE možete prijaviti ODO. policiji i ODO.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

Hvala na odgovoru.

Jučer mi je odblokiran račun, ali je FINA skinula sa njega 1600 Kn (tj. FINA je skinula i 200 Kn za svoje troškove, dakle 1800 Kn), koje sam već platio krajem 6. mjeseca, jer očito nitko iz HZZO-a nije proknjižio moju uplatu i obavjestio FINA-u da je dug plaćen, iako, kako sam već napisao, sam odnio uplatnicu u njihovo računovodstvo i pravnu službu, kako se ovakvo što nebi dogodilo.

 

Sada očito moram na neki način dobiti novce nazad od HZZO-a, koje da su radili svoj posao, nisu trebali niti uzeti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Idite u njihovo računovodstvo i pravnu službu i tražite da Vam vrate original uplatnicu.

Priprijetite im pismenim putem da Vam vrate preplaćeni iznos u roku od 8 dana kako ih ne bi prijavili policiji za dvostruku naplatu .Prisjetite se datuma . Dokaz da ste uplatiti morate naći ili da Vam oni vrate uplatnicu ili u FINI, ili banci gdje ste uplatili da potražite potvrdu.

Mislim da će Vam ovrhovoditelj isplatiti preplaćeno rađe nego biti prijavljen ODO ili policiji.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija