Jump to content

Darovni ugovor-suvlasnik 1/2, želim darovati 1/2 od svoje 1/2. Kako sastaviti ugovor?


amanda25

Preporučene objave

Željela bih suprugu darovnim ugovorom dati 1/2 nekretnine koju posjedujem, ja od tog također posjedujem 1/2, a drugu polovinu moj brat.

Nailazim na primjere darovnih ugovora, ali ne nailazim kako da ga sastavimo da od moje plovine dajem pola suprugu?

 

Primjer koji na koji sam naišla:

Članak 2.

Darovatelj daruje - daje bez protučinidbe Obdareniku, a Obdarenik prima sa zahvalnošću, nekretninu iz članka 1. ovoga

 

znači u članku 1. upisuje se o kojoj se nekretnini radi, te da li se

samo u članak 2. navodi da se daruje 1/2 od već postojeće 1/2 ?

 

Ili da sastavljanje darovnog ugovora prepustimo bilježniku?

 

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam koliko vam je "picajzlasti" vaš ZK ured, ali to se može riješiti i formulacijom - "...darovatelj daroprimcu daruje polovinu od svog suvlasničkog udjela od 1/2 u nekretnini iz čl. 1. ovog ugovora (odnosno 1/4)...".

 

U pravilu, to prolazi, ali nažalost ima nekih ZK ureda koji "filozofiraju" tešku metafiziku, pa onda prije sklapanja ugovora najbolje kod njih provjeriti koja vam je najbolja formulacija, da se izbjegne odbijanje upisa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Željela bih suprugu darovnim ugovorom dati 1/2 nekretnine koju posjedujem, ja od tog također posjedujem 1/2, a drugu polovinu moj brat.

 

jesi li sigurna da kasnije nećeš požaliti ?

ono sto daruješ mužu je njegova osobna imovina. barem si ostavi pravo plodouživanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pitanje ti je zbilja vrlo osobne prirode, kojemu nije bilo ovdje mjesto. I sama znam da će to postati njegova osobna imovina, što i jeste cilj, no odgovorit ću ti: nemam što požaliti. moj muž svojim radom i svojom plaćom ulaže u sada moju nekretninu, te s toga i želim da to bude i njegova osobna imovina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

samo bih htio komentirati izjavu Amande. Obzirom da očito niste pravnica čim postavljate takva pitanja, vrlo je neukusno od vas kako se obraćate gosp. Bovu koji je očigledno odvjetnik i ima jako puno iskustva. Prirodi vašeg pitanja ovdje ima mjesta jer je to također pravno pitanje, asutra ima i šire posljedice nego samo darovanje, što je za razliku od vas Amanda , Bovu lako procijenio.Očito je da ga je to posao naučio i zato Vam je toplo i besplatno savjetovao. Umjesto da mu se još i zahvallite na oba aspekta njegova odgovora i učinka darovanja koje sutra možete imati, vi mu još prigovorate da privatno ulazi u vaše odnose. Očito niste svjesni kako Vas je samo htio zaštititi savjetom, što bi trebao i svaki drugi normalan odvjetnik Vas na to upozoriti i da budete zahvalni na tome što postoje ljudi koji ovdje daju besplatne pravne savjete. Svi smo svjesni da je danas brak, sutra već nije već nastaje cirkus na sudu. Obzirom da gosp. Bovu nepoznate, nije naodmet niti da mu se obraćate sa VI...Ovo je doista dobronamjerna kritika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sugestija koju je Bovu dao ima smisla a na temelju xx primjera,koji se između ostalog mogu pronaći na forumu,pa ako je takva sugestija iznesena,to neznači da je mora te prihvatiti jer je na vama da odlučite,no i svaka sugestija,primjedba koja nema zlu namjeru je uvijek dobro došla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zbilja nije na odmet da sam se obratila sa VI, no kako to nije ucinio ni gospodin prema meni uputivsi mi pitanje gdje mi se isto tako ne obraca sa VI. Pa i Vi malo bolje citajte ako Vam je samo moje obracanje zasmetalo.

Ja sam se zahvalila na odgovoru koji sam dobila po pitanju koje sam postavila i zamolila da mi se odgovori. Nisam trazila pravne savjete u vezi mog braka.

Znate, nisu svi brakovi isti i nece svi zavrsiti cirkusom na sudu.

Lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jer da su znali da će se razvoditi nebi ni stupali u brak

 

slažem se s vama u ovom pogledu.

 

ne može čovjek živjeti na oprezu i misliti samo na najgore scenarije.

treba imati vjere u svoju obitelj, što i jesu muž i žena.

naravno da će struka,pogotovo pravna na ovakve stvari gledati drugačije,

no ne treba uvijek trčati pred rudo,samo zato jer netko želi svome darovati nešto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da li vas je Bovu oslovio sa vi, mislim da ne trebate uzvraćati istom mjerom. S druge pak strane, nitko vam nije dao pravne savjete u svezi braka, obzirom da niste u brakorazvodnoj parnici niti ne daj Bože da budete. Da ste pravnik ili da dozvolite sebi prostora u glavi za razmišljanje, možda bi i povezali da odgovor g. Bovu je vrlo usko povezan još više i prati samo darovanje odnosno Ugovor o darovanju. Zbog čega ste takav besplatan i koristan savjet shvatili kao napad na osobnost odnosno brak, to naprotiv samo vi znate. Po logici života, ne bi trebali. No, g. Matrix to jako lijepo definira : o tom potom...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro, sad je definitivno dosta. Udaljili smo se od teme skroz, a bespotrebno.

 

Nema apsolutno ničeg lošeg dobronamjerno upozoravati korisnike na moguće posljedice u budućnosti glede pravnih radnji koje imaju na umu, ali da se tada tema pretvara lagano u prepucavanje oko toga, to je besmisleno.

 

Da rezimiramo - Bovu je imao dobre namjere u svom postu, no njegov osebujni stil možda daje krivi dojam nekim našim korisnicima, i ne treba sada ostatak teme svoditi na neku osobnu razinu. Neću dozvoliti, stoga zaključavam temu, uz ispriku korisnici Amandi na tome, ali smatram da je odgovor koji je tražila dobila. U slučaju ponovnog upita, slobodno otvorite novu temu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.
  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija