Jump to content

Rok za prijavu stete...hitno!!!


ivana8000

Preporučene objave

molim pomoc..01.08.2015. suprug je imao prometnu nesrecu u autu koji glasi na mene..na mom autu je totalna steta i jos je udario drugi auto..bila je policija,napravili su ocevid..on je napuhao 1.39..decko iz drugog auta je prvo reko da cemo se dog za popravak i trazio je 5000 kn ..auto je alfa romeo 147 iz 98.god..e sad je promjenio pricu i trazi 40.000 kn za ozljede(nije trebao nositi ovratnik niti nista)..sad smo mu mi rekli nek ide prek osiguranja..mi smo auto odjavili jer nije moguc popravak..zanima me u kojem roku on moze prijaviti stetu na osiguranje..koliko otprilike bi mogao dobiti novaca za auto i ozljede? da li znate na koliko ce mi suprugu biti oduzeta vozacka? HVALA!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rok u kojem se može potraživati naknada štete jest 3 godine od saznanja za štetu i štetnika (dakle od dana same nesreće). Iznos je vrlo teško precizirati, jer će biti potrebno vještačenje. Uglavnom, ako nema nekih težih posljedica, za ozljede 40.000,00 kuna je prenapuhano višestruko.

 

Što se auta tiče, imajući u vidu gotovo "punoljetni automobil", realno par tisuća kuna (i da je totalka).

 

Što se supruga tiče i vozačke, biti će vjerojatno (ak je prvi put) oko cca 9 mjeseci, al se može žaliti na duljinu i eventualno dobiti smanjenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

taj decko ima problema sa srcem i sad je rekao da ce izvuc novce od osiguranja na temelju toga..da li je to moguce? A nikakve posljedice od prometne nema..taj njegov auto ( alfa romeo) u vrijeme nesrece nije bio osigiran..on ga je isao osigurati par dana poslije..da li onda on ima uopce pravo traziti naknadu stete?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve što bi potraživao putem suda, on bi morao i dokazati. Ako uspije, vaša OK njemu isplaćuje naknadu, a onda se OK regresno naplaćuje od vašeg supruga. Ponavljam, na temelju ovih vaših natpisa, iznos od 40.000,00 kuna je prenapuhan, a koliki će biti točno, utvrdilo bi se vještačenjem u postupku.

 

Njegovo neimanje osiguranja u trenutku nesreće ne utječe na njegovo pravo na naknadu štete od suprugovog osiguranja. Osiguranje u biti imamo da štitimo druge.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija