zori objavljeno: 23. kolovoz 2015. Dijeli objavljeno: 23. kolovoz 2015. Nakon mamine smrti nije bilo ostavinske rasprave. Tata je s bratom napravio doživotni ugovor. Poklonio mu je cijelu imovinu (i maminu). Kakvo je moje pravo nakon tatine smrti. S poštovanjem, Jadranka Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Fifi22 odgovoreno: 23. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 23. kolovoz 2015. Nisam pravnik ali pročitao sam ovaj forum uzduž i poprijeko, pa dok čekate mislim da je situacija ista: http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/61864-Ugovor-o-do%C5%BEivotnom-uzdr%C5%BEavanju-i-nu%C5%BEni-dio Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 23. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 23. kolovoz 2015. Što je mama imala od imovine? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zori odgovoreno: 23. kolovoz 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 23. kolovoz 2015. oboje su imali vikendicu. stan i dvije garaže Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 23. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 23. kolovoz 2015. Onda treba pokrenuti ostavinsku iza majke i osporavati ugovor o DU u dijelu koji se odnosi na majčinu imovinu (odnosno njen udio u bračnoj stečevini). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 23. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 23. kolovoz 2015. dok čekate mislim da je situacija ista: http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/61864-Ugovor-o-do%C5%BEivotnom-uzdr%C5%BEavanju-i-nu%C5%BEni-dio nebi se moglo reči da je situacija ista,budući da u konkretnom slučaju postoji mogučnost nedopuštenog raspolaganja tuđom imovinom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 23. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 23. kolovoz 2015. u dijelu koji se odnosi na majčinu imovinu (odnosno njen udio u bračnoj stečevini). ako bi uspjeli sa ovim zahtjevom,valja istaknuti da bi davatelj uzdržavanja polagao prava na istu imovinu kao zakoniti nasljednik zajedno sa ostalim nasljednicima,neovisno o ugovoru o dož.izdržavanju. Ažurirano oboje su imali vikendicu. stan i dvije garaže Prije no se upustite u bilo kakve sporove,provjerite da li je i sad već umrla majka nastupila u ugovoru kao primateljica izdržavanja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 24. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 24. kolovoz 2015. ako bi uspjeli sa ovim zahtjevom,valja istaknuti da bi davatelj uzdržavanja polagao prava na istu imovinu kao zakoniti nasljednik zajedno sa ostalim nasljednicima,neovisno o ugovoru o dož.izdržavanju. To je jasno, ali se barem nešto od imovine dade "spasiti". Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.