Jump to content

ovrha 1/3 plaće i administrativna zabrana


mimimimi

Preporučene objave

doban dan,

 

imam ovrhu u iznosu trećine plaće. Za ovrhu koja je slijedeća na redu dogovaram reprogram pa bi istu banka povukla. Uvjet je da ide administrativna zabrana, pa bi u tom slučaju s plaće skidano više od zakonom propisane trećine. U banci kažu da to nije problem, ako se ja slažem s istim, a u firmi da mogu bit kažnjeni u slučaju kakve kontrole. Da li će bit u redu ako ja napišem izjavu da se slažem s navedenim?

hvala, pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hi mimimimi,

Preporučam da prvo provjerite uvjete reprograma. Za ovrhu, koliko znam, trenutno ide zatezna kamata 8.14% OD GLAVNICE duga. Moguće da bi vas reprogram duga koštao više, u ovisnosti od iznosa kamate i na što ona ide (npr. 6% kamate koja ide na cjelokupni dug može iznositi više od onog što vam na Fini po zakonu zaračunavaju)... mada su uglavnom fer i pošteni u bankama :) (ako će prije dobiti novce, trebali bi zaračunati manje ili vam oprostiti dio, IMO)

 

 

Edit: Čini se da izjava ne bi vrijedila, link

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru,

zapravo je to reprogram za ovrhu nastalu zbog nedozvoljenog tj. ukinutog minusa na tekućem računa i s reprogramom bi pokrila tu ovrhu plus nove troškove na tekućem nastalih od kamata na kamatu od kamate... a za izjavu da to ide na plaću ja nemam ništa protiv jer hoću što prije riješiti taj dug, ali ne želim da mi firma eventualno ima

problema zbog toga

hvala, pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija