Jump to content

Prijetnje tužbom i uznemiravanje


VeniVidiVici

Preporučene objave

ovako gospodin za kojega sam iznio istinu na jednoj javnoj grupi(facebook- grupa više ne postoji) mi prijeti tužbom, valjda za klevetu, ne vidim za šta drugo može, prijeti već godinu i pol dana otkako je saznao i uznemirava mene i par meni bliskih osoba za koje je čak išao na kućna vrata i prijetio tužbama, on jednostavno to ne pušta iako je cijela stvar postala nebitna kroz cijelo ovo vrijeme ali njega zanima novac i naplata kroz tužbu.

Pošto imam vrlo čvrste svjedoke da je sve što sam iznio istina, kolike su šanse da će to završit na sudu? Čak je u jednom trenutku i on sam rekao neke neistine i sramotio me pred grupom osoba koje poznajem i koji su mi potvrdili kakve gluposti je pričao

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...prijeti već godinu i pol dana otkako je saznao...

 

Nek samo prijeti, što se tiče kaznenog segmenta. Naime, imao je rok od 3 mjeseca otkad je saznao za djelo i počinitelja da podnese privatnu tužbu protiv vas. Nije, i sad se može slikati.

 

No, s druge strane, parnicu zbog naknade štete još teoretski može pokrenuti. Teoretski, ali štetu bi tada bio dužan i dokazati, obzirom se radi o tzv. neimovinskoj šteti, i tu su mu šanse praktički pa nikakve.

 

Uglavnom, neka vas samo tuži, završit će na kraju na gubitku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razgovarao sam sa gospodinom i on kaze da je njega policija usmjerila u tužbu, koliko policija ima utjecaja na to? Ja mislim da se to riješava privatnom tužbom preko odvjetnika a ne preko policije.

Očito se koristi mojim neznanjem, čak mi je u jednom trenutku rekao da želi to privatnim putem srediti, dakle neka iznuda novca, a plaši me tužbama

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razgovarao sam sa gospodinom i on kaze da je njega policija usmjerila u tužbu, koliko policija ima utjecaja na to? Ja mislim da se to riješava privatnom tužbom preko odvjetnika a ne preko policije...

 

Dobro misliš, a moguće je da je on otišao na policiju, ali mu je rečeno da se takve stvari rješavaju privatnom tužbom. Ljudi često postupe upravo tako, ali to ne znači da je njega policija na nešto nagovarala ili ne, nego mu je samo iznesena činjenica na koji način se taj postupak vodi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanimljivo. U razgovoru s njime osobno,rekao mi je da ga je policija zvala i obavijestila da razgovara samnom, nakon sto je indirektno trazio novac od mene da me ne tuzi, nazvao sam policiju Jer se ocito nema cega bojati ako ga je policija poslala. i on je osao momentalno. Zar su to sve radnje prije tuzbe? zastrasivanje, iznuda? Zar nije tuzena stranka duzna samo dobit postom poziv na sud i rociste od odvjetnika?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanimljivo. U razgovoru s njime osobno,rekao mi je da ga je policija zvala i obavijestila da razgovara samnom,

 

reči će svašta samo da iskamči koju kunu!

 

Ažurirano

 

Zar su to sve radnje prije tuzbe? zastrasivanje, iznuda? Zar nije tuzena stranka duzna samo dobit postom poziv na sud i rociste od odvjetnika?

ne. tužbi trebate dobiti od suda i na nju se očitovati (ako se ne očitujete u ostavljenom roku mogućeje donijeti presudu zbog ogluhe).

sumnjam da bude nešto od tužbe. pokušao je pa ako prođe prođe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija