Jump to content

Kazna za prometne prekršaje koje nisam počinio


dlukic

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Danas sam dobio pismo iz Karlovačke policije u kojemu se traži od mene da dostavim podatke osobe koja je počinila dva prometna prekršaja upravljajuči mojim vozilom (naveli su samo registarsku oznaku). Prekršaji su prolazak kroz crveno 13.07.2015. te nezaustavljanje na policijski znak 17.09.2015.

 

Radi se o tome da niti jedan od navedenih prekršaja nisam počinio, u to vrijeme sam bio s vozilom u Zadru, točnije bio sam u Zadru od šestog mjeseca pa sve do 19.09.2015. Vozilo je bilo parkirano u privatnom kampu, za što postoji dosta svjedoka. Ja sam inače iz Zagreba a prekršaji su počinjeni u Karlovcu kroz koji nikada nisam prošao, osim autoputom.

 

Zanima me na koji način je moguće da je napisana kazna na moju registrasku oznaku kada to vozilo 101% nije bilo na tom mjestu u to vrijeme? Dali postoji neka šansa da je došlo do zabune? Koliko su šanse da dokažem da u to vrijeme vozilo nije bilo na tom mjestu? Prometni policijac koji je pisao kaznu mora imati slike da bi me mogli optužiti za navedene prekršaje ili se vjeruje njihovoj riječi?

 

Unaprijed hvala na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ti njima napiši da si ti koristio vozilo u navedeno vrijeme a kad dóa dođe prekršajni nalog onda ćeš napisat prigovor da nisi počinio prekršaj iz navedenih razloga sa navođenjem svjedoka.Ako bude išao optužni onda ćeš isto reći i sucu.

Za sad samo šalješ podatke a kad poslije dođe nešto od navedenog navrati.

 

Kad bi vozač napravio navedene prekršaje isplati se ne poslat podatke ili napisat nemam pojma jer je kazna manja od navedenog prekršaja nedavanja podataka a vozačka ostaje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav! Gotovo identična stvar. Jučer mi je stigla obavijest o počinjenom prekršaju. Ne navodi se o kojem se autu radi i čak niti o kojem se prekršaju radi nego samo sukladno čl.12st.4 ZSC-a. Niti sam ja niti auto tada bila blizu navodne lokacije!

Zovem VI PP Zagreb da mi kažu o čemu se radi, međutim, se uporno nitko ne javlja na telefon. KAkva je to svinjarija? Od navodnog prekršaja je proslo više od mjesec dana. Šta da ja ne mogu dokazati da tada nisam ni ja ni auto bili tamo!?! Srećom mogu. Ali, ako su takve stvari moguće može meni i svakom tko posjeduje vozilo na dnevnoj bazi dolazit takve stvari, a ti onda dokazuj ako možeš?! Kako je to moguće...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na obavijest nema žalbe.

Kad dobiješ PN onda napiši žalbu da nisi bio tamo ti ni tvoj auto.

Zašto bi se netko i javio kad ne možeš dobit onoga koji je obavijest i napisao jer onaj na centrali nema pojma što je i gdje kako bilo.

 

Hvala na odgovoru!

Ali, kako i zašto da ja priznam (i platim 500kn kazne) ili ne priznam prekršaj ako ne znam o čemu se radi, a kako kažeš ni u PP mi ne bi znali reći o čemu se radi. Možda sam u krivu, ali meni je potpuno besmisleno.

I pomalo me brine da već danas mogu dobiti istu kazne, nanovo temljem ničega. Zar ne mora meni netko dokazat da sam kriva, a ne da ja dokazujem da sam nevina

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Cijela situacije je upravo riješena. Zvao me načelnik PP. Telefoni im imaju tehničkih poteškoća. A što se tiče obavijesti o prekršaju radi se također o pogrešci u sustavu! Navodno nešto u vezi mjenjanja tablica na autu, iako vozilo od kad je izašlo iz salona ima istu tablicu. Ali nije bitno. Cijenim da se gospodin načelnik osobno javio i ispričao, a obavijest o poništenju bi mi trebala stići!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija