Jump to content

Računi od HEP ODS - a i Vodooopskrbe i odvodnje Zagreb, glase na osobu preminulu 1980


tomislavzagreb

Preporučene objave

Poštovani,

 

Naslijedio sam stan u obiteljskoj kući izgrađenoj 1956 godine koju je izgradio moj pokojni djed. Za života djed je kuću preuredio u dva zasebna stana sa odvojenim ulazima. Međutim kuća nije nikada etažirana i ima samo jedan priključak za struju i vodu. Priključci i dalje glase na pokojnog djeda te je na računima i dan danas naveden kao platitelj. Pošto su vlasnici drugoga stana ( također zakoniti nasljednici ) krajne iracionalne osobe, ne spremne na komunikaciju i dijalog, te pridržavanje propisa republike Hrvatske, a činjenica je da kršimo propise i mi i navedene tvrtke zanima me slijedeće. Postoji li pravi način da izvršim pritisak na navedene tvrtke pošto izdaju neispravne račune ( djed je preminuo, ne posjeduje oib itd... ) i na koji je način je to moguće sprovesti.

Hvala na pomoći.

Lijepi pozdrav,

Tomislav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Sivko na odgovoru.

Međutim kao što sam naveo u svojemu postu, vlasnik drugoga stana koji je također zakonski nasljednik pola cijele nekretnine ne želi niti čuti za bilo kakve promjene po bilo kojem pitanju.Koliko sam shvatio pri ispunjavanju formulara iz Vašeg priloga potreban je dogovor svih zakonskih nasljednika o promjeni vlasništva koje na kraju mora verificirati svojim potpisom. Međutim svaki naš dogovor završava tako da drugi vlasnik prijeti da "bu zapalil" cijelu kuću i "se nas pobil".Moje je pitanje glasilo : Da li na neki način mogu, da se tako izrazim izvršiti pritisak na navedene tvrtke da pošalju kakvu obavijest, kaznu ili bilo što drugo što bi navelo nas vlasnike na promjenu ugovora. Na kraju krajeva, njihov račun nije valjan i nije u skladu sa zakonom O OIB -u.

Zakonska kazna za neispravan račun takve vrste je između 1000 i 200.000 kuna. Znam gospodina koji je pokrenuo tužbu radi iste stvari samo što je tužena strana Toplana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija