Jump to content

Izvan sudska nagodba


mg0901

Preporučene objave

U osmom mjescu sam podnio zahtjv o naknadi štete.Naknada štete je glasila zbog postavljenih vodovodnih cijevi na moju građevinsku parcelu još davnih šezdesetih godina.Međutim zaprijetio sam tužbom koja nje nogla biti pobijena na sudu.Prije rošišta sam potpisao nagodbu sa tuženim,ali atuženi se nije pridržavao nagodbe tako da sam tražio na prvom ročištu raskid nagodbe.Sudac mi je rekao da je to sad druga stvar i da će presuda glasiti u moju korist zbog izostanka tuženog.Tuženi nije podnio sudu niti odgovor na tužbu iz razloga što je mislio da sam ja odustao od tužbe.Nisam odustao sve dok se ne riješi problem.Tražuio sam besplatan priključak na vodovodnu mrežu moje obieljske kuće.To je bilo kao naknada štete.U tužbi sam tražio naknadu u iznosu od 100.000,00 kuna.Međutim vodu nisu nikad ni spojili.Znači da se nisu pridržavali onoga što je navedeno u izvansudskoj nagodbi.Presuda je donesena.Tuženi mi mora u cijelosti isplatiti traženi iznos,troškove tužbe,troškove presude,kao i nastalu štetu od izgradnje obiteljske kuće.Međutim tuženi ima pravo žalbe u roku 15 dana.E sad me zanima,ako se žali kakve su mi šanse drugostupanjskog tijela i koliko to traje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ustavno pravo je svakoga da ima pravo na žalbu. Vi ste svakako u velikoj prednosti. Nisam upućen u spis tako da ne možemo komentirati. Ako je prvostupanjski sud donio presudu u vašu korist, to je već nešto.

Vidjet ćete što će žalitelj navesti u žalbi, na koje se povrede poziva. Vrijeme, zavisi na kojem se sudu podnosi žalba. Nekoliko mjeseci do godinu a ponekad i više dana.

Zasad je sve u vašu korist.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bio sam razgovarao sa odvjetnikom tuženog,zapravo je poduzeće,rekao mi je da će sve napraviti samo da odustanem od daljnjeg.Što je pod tim mislio to baš i ne razumjem.Činjenica jest da nemaju nikakvih dokaza.Jedino po mome jest da se imaju pravo žaliti i navesti u žalbi taj spomenuti dogovor koji je ovjeren kod javnog bilježnika.Nekako im ne vjerujem.Navodno da će sve napraviti u roku od petnaest dana.Sudac mi je rekao i ako dođe do županijskog suda ,tj drugog tijela,i ako sud poništi prvu presudu i vrati na ponovno ročište da su mi šanse iste kao i na prvom ročištu.Navodno da po ustavu imam pravo na potraživanja bez obzira kad se cijev postavila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija