Jump to content

Zaštićen račun - uplaćeno više od 2/3 plaće


ivica1010

Preporučene objave

Dok sam radio u prijašnjoj firmi dobivao sam na zaštićeni račun više od 2/3 plaće tj. na tekući mi je odlazilo puno manje od jedne trećine :) Ja se naravno nisam bunio jer sam mislio da je tolika rata ovrhe na računu i da to tako treba biti.

 

Čak sam pitao u banci jel to ok i oni su mi rekli ako su u firmi to tako sredili znači da Fina uzima toliko i ne trebam se brinuti. No u novoj firmi u kojoj sam sada teta iz računovodstva mi automatski uplaćuje 2/3 plaće na zaštićeni i 1/3 plaće na tekući i govori mi da su u računovodstvu prijašnje firme radili krivo i da se to tako ne smije.

 

Molim vas ako netko zna da mi objasni na koji sistem su to radili u prošloj tvrtki. Ne bih volio da mi opet netko iz Fine ili neke druge državne institucije sjedne na račun (dodatno) ili da ispadne kako sam kršio zakon ili slično. Da li je uopće moguće na zaštićenom računu imati više od 2/3 tj jeli moguće da na tekući ide manje od 1/3 plaće?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hi ivica1010,

Neka primanja su u cijelosti izuzeta od ovrhe, Zaba ih navodi deset, a Fina i Ovršni zakon (čl. 172) po petnaest. Možda ste prije dobijali stipendiju ili neku drugu naknadu :)

slažem se,...nekima npr. poslodavci vode naknadu za prijevoz ,a ona izuzeta od ovrhe i na taj način ima osjećaj da je dobio više od 2/3 ...ali ako zna da je to isključivo plaća onda ne može biti više o 2/3..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija