Jump to content

Bračna stečevina i vlastita imovina


zmodri11

Preporučene objave

Kako opovrgnut postojanje vanbračne zajednice ,ako sud ne uvažava fotografije, izjave moje i njene djece da smo živjeli svak u svojoj sobi, nismo imali zajednički buđet, ja sam plačao režije i sve ostalo, a ona je imala svoju plaču samo za sebe i svoju djecu.

Posudila mi jednom nešto novca i to sam joj vratio sa kamatama kao oroćenu štednju (postoje uplatnice), primala je dječji doplatak i tamo navodila da je samohrana majka. Sudu ništa ne znači ni svjedočenje žene s kojom sam tad neko vrijeme živio kao ni mnogi svjedoci. E sad još sud angažirao sudskog procjenitelja koji mi je npr.samo vrijednost zemljišta smanjio za cca 60 000 eur. (imam desetak oglasa iz kojih je vidljiva cijena m2 zemljišta , članak iz novina gdje se navodi cijena zemljišta, imam procjenu sudskog procjenitelja angažiranog iz banke za neki kredit koji sam želio podići a nisam)

Ništa ne mogu osporit, sud sluša ali ne mari (podnesena i dokumentacija) Imovinu vlastitu od malodobnog djeteta u koju je uložio moj prijatelj (uz odobrenje centra za soc rad. ) gledaju kao bračna stečevina, uopče ne mare za ugovor potvrđen od centra za soc. rad. (naravno da je priatelju investitoru njegovo ulaganje plačeno iz nekretnine djeteta ali opet uz odobrenje) Uopće mi nije jasno što napravit, možda pretjerujem ali mi se čini da je to sve dogovoreno unaprijed da se tužiteljici jedan dobar kolać odreže na uštrb djece (naravno ne njene) Centar se nije htio odazvat i uključit u spor.

Sad sam otkazao odvjetnika, a sutra imam ročište te ču izjavit da nisam adekvatan zastupnik djeci, da sam sa njima u sukobu interesa pa neka im daju skrbnika ili punomoćnika. Ako tko ima kakav pametan savjet neka mi ga da.

Javnost je isključena iz takvih sporova ili nije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dajte detaljnije opišite cijelu situaciju, sa datumima, činjenicama...

 

Vi ste dakle živjeli u istoj nekretnini sa tom ženom , ali tvrdite da to nije bila zajednica?

jedno vrijeme bili ste u vezi s drugom ženom?

 

Ova investicija - mnogima uopće ne bi bilo jasno o čemu se radi.

Vi ste dakle imali neko zemljište i ušli ste u aranžman sa investitorom da vam za to zemljište dade stan u novoizgrađenom objektu?

Zemljište je bilo na djecu?

 

Tko , što , kada ,... - sve detaljno opišite.

 

 

Sudovi su općenito jako pristrani u ovakvim sporovima.

Pročitajte poruku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija