Jump to content

Viđanje djece sa ocem


GingerGirl

Preporučene objave

Dobar dan.

Imam jedno pitanje. Ovako presudom o razvodu je određeno i dogovoreno da otac djecu viđa svaki prvi i treći vikend u mjesecu na način da majka (ja) dovezem djecu ocu i dođem po njih. Otac je djecu vidio svega 6 puta od 2mj ove godine do sada i to svaki put na moju inicijativu, alimentaciju ne plaća nikako niti ikada pita za djecu niti na bilo koji način ne kontaktira. Osim ako ja ne nazovem njega i pitam ga dali želi djecu i nakon njegvog negiranja izgovora i vrijeđanja ipak pristane da djeca dođu kod njega. Prije 2 mj sam mu se prestala javljati (niti se on javio meni) već sam u dogovoreno vrijeme (presudom) dovezla djecu pozvonila, kucala on nije otvarao ja sam se okrenila i otišla. Sad me zanima znači 5 puta je bilo tako (nekada je bio kod kuće ali nije otvarao vrata, a nekada ne znam jer je bio mrak u kući) dali ima smisla više voditi djecu (djete se jako razočara kad ne ostane, mlađe uopće nije vezano za oca 2.g) ili jednostavno da čekam da on dođe po djecu ili kontaktira a to se desilo ne bude jer on ne želi ikakav kontakt, ali se opt bojim da nebi on to okrenio u smislu nije mi dovodila djecu ako ih ja ne odvedem tamo. Što napraviti? Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dan prije mu posaljete sms ili mail sa pitanjem zeli li da mu dovezete djecu ili ne? Ako ne odgovori potvrdno ili ako uopce ne odgovori nemojte trositi vrijeme ni gorivo a poruke i mailove cuvajte kao dokaz. Mozete mailom i poslati dopis nadleznom CZSS da ste visestruko vozili djecu na vidjanje ali da njega nije bilo kod kuce ili da nije htio otvorit vrata. Mozete i osobno otici u Centar i dati usmeni zapisnik. Sta se alimentacije tice, imate vise opcija. Mozete pokrenuti ovrhu na njegova primanja ili imovinu. Ako ne placa duze od 6 mjeseci mozete zatraziti uzdrzavanje od Centra a krajnja mjera je da ga prijavite drzavnom odvjetnistvu jer je neplacanje alimentacije kazneno djelo.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U vezi alimentacije sam bila na czss i savjetovali su mi da predam na finu za izravnu naplatu i ako 3 mj se ne uspije naplatiti alimentacija imam pravo dobivati preko czss 50% iznosa. Tako sam i napravila i evo prošao je 1. mjesece bez moguće naplate, a za zaostatke alimentacije moram zasebno podignuti tužbu. Rekli su mi da bi trebala prvo poslati opomenu pred tužbu, pa tek onda podići tužba. Opomenu sam mu poslala preporučeno sa povratnicom, ali ju on nije podignuo (vraćena mi je natrag). Mogu li sad odmah podignuti tu tužbu? Što se viđanja tiče ja sam se njemu uvijek javila (petkom) dali želi djecu sutra da dovezemo (sub u 17h idu k njemu) na što bi njegov odgovor bio gdje sam to bila prije 2 dana, svi su me vidjeli u xy klubu, tko je bio s djecom, odakle mi za gorivo da idem negdje, zašto se družim sa xy osobom o djeci ni riječ, ja bi to ignorirala i više ni riječ od njega npr do pon-uto onda bi krenule njegove poruke "Eto prošao je vikend ja nisam vidio djecu, zašto ? a išla tu i tu zašto ih nisi dovezla budeš ti mene vidla, nemoj da ti ja tamo dođem i kad mu kažem pa pital sam te i nisi ništa reko on opet dobro budeš ti sve vidla ni lipe nećete vidjeti ni ti ni djeca. Zato sam mu se prestala javljati upravo zbog takvih provokacija, ali nije niti on meni e išta javio i tako je zasada. Otkako sam se odselila sa djecom od njega pa do pokretanja razvoda je prošlo 1 g i u toj 1.g samo je 3 puta vidio djecu (svaki puta na 2 sata), i njegov razlog je bio "Nigdje ne piše da ih moram viđati niti moram plaćati za njih jer smo u braku" i otkako smo dobili pravomoćnu presudu ostalo je na istome. Okolo ljudima plaće i kuka kako ne viđa djecu, da se mislio ubiti jer mu fale, a kad ga pitam da ih dovedem uopće neće ni riječi o njima. Ne znam kako da se postavim, a iskreno i nemam volje biti u njegovoj blizini jer njegovom maltretiranju nema kraja, a ni djeca nisu vezana za njega (kad smo se odselili starije dijete je imalo 4g, a mlađe 17mj s time da je on radio terenski i s djecom bio samo vikendom).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sta se tice ovrhe i zaostataka, najjednostavnije je da odete kod nekog odvjetnika da vam izracuna koliko vam je on tocno duzan i rijesi vam sve vezano za ovrhu, morat cete mu platiti uslugu ali ce taj trosak odvjetnika isto biti njemu naplacen. Da li je on zaposlen? Ima li imovine? Sta se tice vidjanja djece, ako on ne zeli vidjati svoju djecu to ide njemu na dusu. Vi mu samo posaljite dan prije jel zeli da mu dovedete djecu ili ne? Ako ne odgovori, umjesto da trosite gorivo do njega i nazad, kupite djeci nesto za taj novac.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je zaposlen je tek 2mj, ali mali dio dobiva na račun ostatak na ruke. Radio je i do sada ali na crno baš zbog alimentacije, pa je vjerovatno da će "prestati raditi " i sada kad vidi da tražim alimentaciju. Ima polovicu kuće na sebi i auto koji nije na njemu iz razloga da nebi morao dolaziti po djecu (on nema auto i nema kako doći po njih). Ja sam svoj auto stavila na prodaju zbog troškova održavanja i ne znam kako će se onda uopće odvijati to viđanje jer ja njemu neću imati kako voziti djecu. Dali moram baš preko odvjetnika (jer evo ima par slučajema gdje je isto rečeno da će se odvjetnici naplatiti od druge strane, pa nisu a meni npr 2000-3000 kn puno znači), a tužbu znam sastaviti i izračunala sam zaostatke tj. podigla sam sve izvadke iz banke i vidi se samo jedna uplata i to odma prvi mjesec po presudi.

 

Ažurirano

 

Najbitnije mi je da rješimo ovo u vezi viđanja, jer ovako više ne ide. Dali ja mogu na czss otići tražiti da se to izmjeni? Da npr on dolazi po djecu tu da se ja ne moram njemu moliti ili forsirati nego da lijepo ako ih želi dođe po njih i vrati po dogovoru i to je to? mislim dali se to može izmjeniti ako je presuđeno već drugačije?

Alimentaciju tražim naravno od pravomoćnosti presude, da nebi mislili da tražim i za onu godinu koju nismo živjeli zajedno a nismo bili razvedeni, jer to znam da nemam pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako mislite da mozete sami bez odvjetnika to je vase pravo....mozete zatraziti i besplatnu pravnu pomoc od ureda drzavne uprave, mozete se obratiti i nekoj od brojnih zenskih udruga da vam to odrade ( znam da B.A.B.E pruzaju besplatnu pravnu pomoc ).....Ako vam pise u presudi da vi njemu vozite djecu morali bi sudski traziti izmjenu presude i napravite to cim prije ako ovako ne ide....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija