Jump to content

Izbacivanje iz stana


Hannahzg92

Preporučene objave

Lijep pozdrav svima. Imam pitanje vezano uz izbacivanje iz stana. Naime, u 5.mjesecu je prijateljica unajmila stan. Vlasnik stana je vec 5godina u Africi a iznajmljivanje je na sebe preuzela njegova necakinja. Sve je bilo u redu dok prijateljica nije zatrazila da je vlasnik prijavi. Nakon toga su vlasnici su odlucili da mora iseliti do kraja 12.mjeseca i sms-om odgovorili da ne zele imati posla sa prijavljivanjem podstanara. Međutim, danas je vlasnikova necakinja rekla da mora iseliti do sutra te prijeti policijom. Zanima me da li uopce ima smisla otici na mup ili poreznu?

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Joj, Hannah...

 

Zašto to radite? Čim su prvi put počeli sa oklijevanjem, trebalo vam je nešto "zasmrdjeti".

 

Ovako, možete dobiti na vremenu, jer neovisno što nema ugovora, činjenica jeste da ste trenutno u posjedu stana i samim time štiti vas posjedovna zaštita, ali u konačnici, morat ćete van, ako ne milom, onda silom (sudskim putem). Procijenite sama što vam se više isplati. Po zakonu, minimalni otkazni rok je 3 mjeseca (ako drugačije nije ugovoreno).

 

Za ubuduće - NE pristajati na najam stanova kojeg vlasnici ne žele formalizirati u vidu ugovora i prijaviti najmoprimca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lijep pozdrav svima. Imam pitanje vezano uz izbacivanje iz stana. Naime, u 5.mjesecu je prijateljica unajmila stan. Vlasnik stana je vec 5godina u Africi a iznajmljivanje je na sebe preuzela njegova necakinja. Sve je bilo u redu dok prijateljica nije zatrazila da je vlasnik prijavi.

 

ko će sklopiti ugovor o najmu? vlasnik stana je u Africi (osim ako nećaka ima punomoć za iznajmljivanje stana).

ko će u policiji prijaviti boravak/prebivalište.

policiju može zvati zvati vlasnik ili ako nećaka ima punomoć. iseljenje može tražiti vlasnik zbog neplaćanja najma.

 

možda je stan dobila na čuvanje a ne za najam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nećakinja nema punomoc. Punomoc ima jedino vlasnikova mama (ako je vjerovati nećakinji). Koliko sam shvatila,taj stan je njoj predan iskljucivo na cuvanje. Naime, kontakt sa vlasnikom je onemogucavan od strane necakinje. Nakon sto je prijateljica dosla do gospodina, on nije imao pojma da je ona podstanarka u njegovom stanu a kamoli da je njegova odluka da je izbaci iz stana. Tako da je ta cijela situacija vrlo konfuzna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nećakinja nema punomoc. Punomoc ima jedino vlasnikova mama (ako je vjerovati nećakinji). Koliko sam shvatila,taj stan je njoj predan iskljucivo na cuvanje. Naime, kontakt sa vlasnikom je onemogucavan od strane necakinje. .

 

kontaktirajte majku vlasnika stana (radi dogovora i sklapanje mogućeg ugovora).

kako je onemogućen kontakt sa vlasnikom koji je u Africi ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rado,medjutim ne znamo kako se gospodja zove ni gdje zivi. Kada je prijateljica zatrazila broj, odbili su i rekli da komunikacija moze iskljucivo preko mail adrese. No, kada je dosla do njega, negirao je da je to njegov mail. Uz to je primala prijetnje njegove necakinje da ukoliko na bilo koji nacin pokusa doci do vlasnika i "uznemiravati ga",da ce je odmah izbaciti iz stana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nećakinja igra prljavu igru i zarađuje na stričevoj/ujakovoj imovini. Obzirom je prijateljica došla do vlasnika stana, neka ga opet kontaktira i dobije kontakt njegove majke, s kojom onda može dalje dogovarati eventualan daljnji najam.

 

Nećakinji slobodno neka poruči da je ona sam izvršila prijavu policiji i PU, pa ćete vidjeti reakciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija