Jump to content

Nametljivo ponasanje


Malla.890

Preporučene objave

Pozz, trebala bi savjet.

Prije mjesec dana sam podnjela prijavu protiv bivse zene svog zaručnika (nametljivo ponasanje)... Znaci doticna me ubija porukama, vrijeda me, maltetira mi prijatelje i blizu rodbinu i to sve putem poruka. Takoder istim putem prijeti smrcu svom bivsem muzu, mome zarucniku. Zanima me kakva joj kazna slijedi sada kada i on podnese prijavu? Nije da zelim osvetu bivsa-sadasnja, vec me je strah jer mi se cini da je zena luda koliko svih opsjeda i bojim se za svoju obitelj,roditelje,bracu i sestre te njihovu maloljetnu djecu,jer doticna prijeti dolaskom na nase kucne adrese.

Puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije mjesec dana sam podnjela prijavu protiv bivse zene svog zaručnika (nametljivo ponasanje)...

 

I što je bilo s tom prijavom?

 

Znaci doticna me ubija porukama, vrijeda me, maltetira mi prijatelje i blizu rodbinu i to sve putem poruka.

...

Nije da zelim osvetu bivsa-sadasnja, vec me je strah jer mi se cini da je zena luda koliko svih opsjeda i bojim se za svoju obitelj,roditelje,bracu i sestre te njihovu maloljetnu djecu,jer doticna prijeti dolaskom na nase kucne adrese.

 

Uporno i bezobzirno slanje neželjenih poruka sa namjerom da se nekoga uznemiri i ustraši je nametljivo ponašanje. To je kazneno djelo iz čl. 140. KZ

Ali ako se prijeti smrću, onda je to kazneno djelo prijetnje iz čl. 139. KZ.

 

Sakupite svjedočanstva svih članova obitelji, i naptravite ispis najgorih prijetnji. Roditelji djece neka naprave izjavu i za prijetnju djetetu. Sve to priložite uz optužni prijedlog po članku 139. i 140. Kaznenog zakona koji ćete predati na državno odvjetništvo.

Neka se vidi da to nisu tek trivijalna dosađivanja.

 

Prijetnje prema djeci progone se po službenoj dužnosti.

 

 

Takoder istim putem prijeti smrcu svom bivsem muzu, mome zarucniku. Zanima me kakva joj kazna slijedi sada kada i on podnese prijavu?

 

I zaručnik neka napravi sličnu prijavu. Neka u prijavi navede najgore prijetnj i sms poruke. U njegovom slučaju pijetnje se tretiraju po zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji, jer je on ex partner.

 

Ta žena očito ima ozbiljnih psihičkih problema. Ima li ona kakvu povijest psihijatrijskog liječenja? U prijavama navedite da prijetnje smatrate ozbiljnima, i da se bojite - naročito roditelji neka navedu da se boje za djecu.

 

Pazite, osoba koja naziva i šalje poruke čak i djeci bliže rodbine osobe koja je glavni cilj prijetnji jest potencijalno opasna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav ljudi!

Prijava je podnesena i sada se ceka nekakva odluka sa suda...jer ona ne zivi u RH, takoder su policijski sluzbenici obavili razgovor s njom, i ona priznaje da je uradila to sto je i da jos uvijek nastavlja maltretrati.

Ne postoji nikakvo psihijatrijsko izvjesce nad njom, al meni se čini da ona ima bolest podvojene licnosti, malo dobra malo zla... Boze sacuvaj!!

 

Takoder nisam navela da se moj zaručnik nalazi na izdrzavanju kazne zbog nje, smjestila mu je za nesto sto nije uradio i dobio je kaznu od 4godine! Nemam dovoljno novaca da platim odvjetnika, i ne znam sta da radim?! Zivot mi je kao Santa Barbara!

uređeno: od G-man
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Takoder nisam navela da se moj zaručnik nalazi na izdrzavanju kazne zbog nje, smjestila mu je za nesto sto nije uradio i dobio je kaznu od 4godine! Nemam dovoljno novaca da platim odvjetnika, i ne znam sta da radim?!

 

A što mu je smjestila?

 

Njegova bivša vjerojatno spada u jednu novu kategoriju - serijske lažne prijaviteljice kaznenih djela. Prije smo imali samo serijske ubojice, serijske silovatelje... i snage reda su davale sve od sebe da ih spriječe, uhvate i privedu pravdi.

 

Nauprot takvom postupanju, danas imamo poticanje lažnog prijavljivanja kaznenih djela 'silovanja' , 'obiteljskog nasilja', ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijetnja prema zaručniku korisnice također se mora goniti ex offo, obzirom je riječ o bliskoj osobi (bivšem bračnom drugu), odnosno radi se o prijetnji iz čl. 139. st. 2. u vezi st. 4. KZ-a.

 

Problem je doduše, što počiniteljica ne živi u RH, što se također mora navesti u prijavi, pa nek se vidi ima li osnove da joj se sudi u odsutnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A nebi bas sada javno rekla sto mu je smjrstila, al zbog nedovoljno novaca i organizacije oko svega toga, on sada izdrzava kaznu. Eto jedino sto se nadam da nece svih 4god odlezati, da ce to biti malo manje. Dali mi se isplati pisati pro formu pomilovanja? Kako se to pise, tj sto točno moram navesti u pismu? I dali ja mogu kao zaručnica to pisati, hoce li se uvažiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dali mi se isplati pisati pro formu pomilovanja?

 

Ovisi o kojem je kaznenom djelu riječ, jer za određena kaznena djela, obzirom na osjetljivost zaštitnih objekata koji se njima štite - nema šanse da dođe do pomilovanja.

 

Kazna koju spominjete je prilično visoka, tako da pretpostavljam o kojem je kaznenom djelu riječ, ali neću ga precizirati. Ako se doista radi o tom djelu - pomilovanja neće biti.

 

No, nikad ne škodi probati, jer izgubiti ne možete.

 

Kako se to pise, tj sto točno moram navesti u pismu?

 

Vidite si Zakon o pomilovanju.

 

I dali ja mogu kao zaručnica to pisati, hoce li se uvažiti?

 

Morate biti izvanbračna družica da biste bili ovlašteni za podnošenje molbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Hvala na povratnoj informaciji. Nažalost, očekivao sam takvo što, jer jedno je parnica, a drugo kazneni postupak, gdje su pravila puno rigidnija.

 

Ništa, neka vaš izabranik sam napiše molbu, može unutar zatvorskog sustava zatražiti i adekvatnu pomoć glede sastavljanja te molbe, i neka je preda Upravi zatvora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija