Jump to content

smrt stranke


ivana74

Preporučene objave

molim vas za odgovor....u prvostupanjskom postupku sam uspio zbog povrata duga. Tuženik je d.O.o. ali je i dalje u sudskom registru pod statusom aktivan...Tuženik se žalio i predmet na VTS. Međutim , prije pola godina tuženik je smrtno stradao. Što se događa sa predmetom kad sucu dođe na red. Da li nasljednici moraju preuzeti postupak i trebam li poslati podnesak da je stranka umrla i eventualno naznačiti nasljednike kao tuženike?

 

puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tako je . Tuženik je d.O.o koji je ujedno sam i osnivač i osoba ovlaštena za zastupanje. Umro je prije godinu dana. Možete mi reći što se dalje zbiva sa postupkom i da li mu supruga (koja je nasljednica) može odgovarati za dug ako se i u žalbenom postupku potvrdi prvostupanjska presuda? Naravno da je naglasak moga pitanja na tražbini koja je predmet spora .

 

puno Vam hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U načelu pravna osoba odgovara samostalno za svoje obveze, obzirom ima pravnu osobnost. No, svakako da poslovni udio u d.O.o.-u ulazi u ostavinsku masu, koju će gotovo sigurno netko i naslijediti od rodbine (supruga, djeca i sl.), pa će biti dužan i poštovati te izvršiti eventualno naložene obveze samom društvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija