Jump to content

Blagdani i vidanje dijeteta


anitanika

Preporučene objave

Suprug i ja smo jos uvijek u postupku razvoda braka. Imamo kcer 4 godine. Postoji privremeno pravomocno sudsko rijesenje u kojem su odredeni susreti oca i dijeteta. Medutim zimski i ljetni praznici te BLAGDANI nisu definirani u tom privremenom rijesenju. Zanima me da li otac ima pravo za vrijeme dana blagdana na susrete s dijetetom s obzirom da blagdan spada pod njegov dan (4sata)vidanja?i da li sam ja duzna dati dijete bilo kome drugome od njegove rodbine da je preuzme s obzirom da u rijesenju pise samo o vidanju oca i dijeteta.hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako pise u privremenoj mjeri da on taj dan ima vidjanje onda ste mu to duzni omoguciti pa bio taj dan blagdan ili ne.....takodjer ako pise da on preuzima dijete, niste duzni predati dijete nikome osim njemu ali pokazite malo fleksibilnosti ako on ne moze doci po dijete pa zamoli nekog od rodbine da ga preuzme....Inace, preporucio bi vam*da trazite cim prije izmjenu takve privremene mjere i da se definiraju zimski i ljetnji praznici....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

A zašto otac ne bi smio viđati dijete za vrijeme praznika ili blagdana?

Naravno da smije viđati svoje dijete i kad su blagdani. Praksa je da se blagdani i praznici izmjenjuju. Npr. ako dijete provodi Božić sa Vama na Uskrs je sa tatom, slijedeće godine obrnuto. Preporučljivo je i da dijete viđa i rodbinu sa očeve strane. Vi ste se rastali, ali i dalje ostajete jednako roditelji vašem zajedničkom djetetu. Nitko od vas dvoje ne polaže više ili manje prava na dijete. Možda Vam je sve ovo što sam napisala grubo, ali zbog dobrobiti vašeg djeteta pokušajte se o svemu dogovarati sa ocem, jer u cijeloj toj mučnoj situaciji najviše pati ona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zasto se na Sudu onda posebno ureduju praznici i blagdani ako je svejedno?znaci njega moze dopasti 10 blagdana u godini ako je njegov dan i nikome nista!isto tako i tih 2tjedna ljetnih praznika kad vrati dijete nastavlja s vidanjima a ja nemogu otici ni 10dana radi toga na more s njom jer cu mu uskratit njegovo pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I nije da nisam fleksibilna,davala sam mu i vise nego sto pise u privremenoj mjeri prilagodavala se njegovom vremenu sve dok doticni nije poceo raditi probleme i ne vracati dijete na vrijeme po dogovoru. Sama se brinem kroz cijeli postupak razvoda o dijetetovim potrebama sto se tice svega od zdravlja,vrtica svega,on ne sudjeluje u nicemu niti da za dijete novce. Te su me odvjetnica i soc.radnice savjetovale da se pridrzavam priv.rijesenja i da mu ne izlazim u susrete vise upravo radi toga. Policiju sam u par navrata morala zvati upravo radi nevracanja dijeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja Vam mogu reći kako to funkcionira kod nas...

Dakle, suprug viđa dijete pon/ sr/ pet od 18-20 sati. Svaki drugi vikend provodi sa ocem od petka do nedjelje. Blagdane izmjenjujemo kao i praznike - jedan kod njega jedan kod mene, a sl godine obrnuto.

Kako je u Centru predloženo ( jer u privremenoj mjeri regulirana je alimentacija i da dijete zivi kod mene, a rastava jos traje), dijete provodi pola zimskih praznika kod mene, pola kod oca i to od cca 24.12.-31.12 je kod jednog roditelja, a od 31.12- 8./9. 1. kod drugog roditelja. Preko ljeta se izmjenjujemo svaka dva tjedna i u vrijeme tih zimskih i ljetnih praznika nema viđanja s drugim roditeljem. Uskrsne praznike također dijelimo.

Ponekad je teško držati se točnih rasporeda ali sve se to vas dvoje morate naučiti dogovoriti i poštivati dogovor. Ljetne praznike usklađujemo već od početka svibnja tako da se nađemo na sredini da dijete provodi jednako sa oba roditelja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po vasoj privremenoj mjeri ako cete je se striktno pridrzavati niti on moze na more bez vaseg dopustenja a niti vi bez njegovog. On se ocito inati tom privremenom mjerom i koristi je protiv vas a na stetu svog djeteta. Budite pametniji drugi puta pa ako ce traziti po ljetu da ide na more, trazite i vi da vam potpise u centru da se slaze da i vi mozete sa djetetom na more.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemojte se previse nadati. Ako ce se on ( ili vi ) zaliti na presudu o razvodu tada ce vam zalba jos barem godinu dana otegnuti pravomocnost razvoda a dotad ce se primjenjivati privremena mjera. Mogli bi ovako jos barem 2 godine.....zato sam vam napisao da trazite izmjenu mjere, zatrazite pomoc od centra u tome kod nadleznog suda.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Anitanika, pa naravno da imate pravo otići s djetetom na more. Ovo što sam Vam napisala poteklo je od dva centra u koja smo hodočastili protekle dvije godine, potvrđeno iz trečeg, od savjeta soc. psihologa iz Poliklinike za zaštitu djece i psihologa iz Obiteljskog centra

I poslušajte što vam mario kaže - mijenjajte privremenu mjeru.

Moja rastava traje vec dvije godine i ne vidi joj se kraj....:(((

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I nije da nisam fleksibilna,davala sam mu i vise nego sto pise u privremenoj mjeri prilagodavala se njegovom vremenu sve dok doticni nije poceo raditi probleme i ne vracati dijete na vrijeme po dogovoru. Sama se brinem kroz cijeli postupak razvoda o dijetetovim potrebama sto se tice svega od zdravlja,vrtica svega,on ne sudjeluje u nicemu niti da za dijete novce.

 

A je li on i prije bio tako nemaran i neodgovoran, ili je to postao nakon što je krenulo uobičajeno šikaniranje i diskriminacija od strane sustava u postupku razvoda?

Jeste li se uopće pokušali dogovoriti da i on o nećemu odlučuje, da sudjeluje, da ima prava kao otac?

 

Kažete ne sudjeluje, a dali ste mu par sati tjedno i to mu sada želite oduzeti?

 

 

 

 

 

Te su me odvjetnica i soc.radnice savjetovale da se pridrzavam priv.rijesenja i da mu ne izlazim u susrete vise upravo radi toga. Policiju sam u par navrata morala zvati upravo radi nevracanja dijeteta.

 

Znači, otac je zločinac na kojeg se zove policija zato jer se ne ponaša točno onako kako su propisale ideološki indoktrinirane socijalne radnice koje mu ograničavaju susrete? I onda nakon svog tog ponižavanja se očekuje da on 'surađuje i doprinosi'?

 

Zamislite sada da je dijete kod oca, da je vama dodjeljeno tih par sati za koji dijete morate i odvesti i dovesti, i provesti s njim vrijeme u strahu da ako zakasnite dođe po vas policija. Saki puta kada kažete neko svoje mišljene o odgoju ili bilo čemu kaže vam se da šutite 'jer nemate pojma' i 'nitko vas ne pita za mišljenje'...

 

Koliko bi vam trebalo prije nego bi prestali iskazivati oduševljene i zainteresiranost?

 

Pazite, ne govorim nužno o vašem bivšem, nego o prosječnom obespravjenom ocu koji je sveden na bankomat

Ako je otac imalo u redu osoba, nemojte ograničavati susrete i nastojite što više surađivati s ocem. Djetetu je za razvoj ključna i očinska figura.

 

Jeste li znali da su osobe koje počine ove masovne pokolje po školama o kojima se sada toliko priča gotovo bez iznimke djeca rastavljenih roditelja koja su odrastala bez očinske figure?

 

Optužuje se za pokolje trgovce i zakone o nošenju ouržja, umjesto da se optužuje feministički sustav na CZSS i diskriminacija u postupku razvoda.

 

Sustav koji proizvodi otuđenu djecu sa hrpom psihičkih problema, mnogo sklonijih alkoholizmu, delikvenciji, odustajanju od školovanja, sklonost konfliktima, samoubistvu, itd, itd..

 

Pročitajte ovo ako se služite engleskim jezikom:

 

Facts on Fatherless Kids

 

Imate navedene izvore za sve te podatke, prave znanstvene radove i statistike, a ne ono ideloško smeće i krivotvorene podatke koje se podvaljuje kod raznih pravobraniteljica i udrugica.

 

 

Razmislite dobro što činite ako želite dobro svom djetetu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi Felixxe, otac po privremenom riješenju ima svaki drugi vikend od Petka do Nedjelje te taj tjedan i jedan radi dan. A vikend kad ne ide ima 2 dana u tjednu. Zar se to zove zakinutost oca s vidanjima? Zar je u redu da ocu dozvolim kad nije njegov dan da dode vidjeti dijete i da taj isti brizljivi otac odvede dijete te mi ne vrati dijete 2 danaja mislim da je to vise nego opravdan razlog zvati policiju da mi se dijete vrati jer i ja imam pravo provoditi vrijeme sa nasim dijetetom. Te iste socijalne radnice su me zvale da dopustim ocu 2 tjedna ljetnih praznika iako nisu definirani u rijesenju sto sam i napravila te isti taj otac kad se vratio je trazio da je vida po rijesenju! Zar je u redu da dijete bude tuzno i place jer ne moze otici s majkom na more radi necijeg inata? Da taj isti otac za njegov vikend trazi od mene za dijete potkosulje,gace,kucne papuce svu robu pa i sirup za temperaturu? Zar da takvog nekog smatram bankomatom? Smatram da bi sam po svojoj ocinskoj figuri trebao voditi brigu o njenim potrebama bar osnovnim sto doticni cini tako da dijetetu dva puta prekine davati antibiotike na svoju ruku? Da dijete se ne zaljeci do kraja te da nakon 4 dana se vrati upala gdje dijete gori u 40 tem i da ja strepim dal ce mi dijete biti dobro. Nisu sve ocinske figure onakve kakve bi trebale biti. Nekima je puno bolji izlog od trgovine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ni prvi ni zadnji koji se inati preko djeteta. Koliko sam citao druge objave koje ste pisali, vas uskoro bivsi suprug je policajac. Valjda zato i misli da je iznad zakona i da moze sta hoce. Ako ce se inatiti i dalje i vjerojatno zaliti na presudu o razvodu ( ako ne bude njemu po volji ), nemojte se nadati da cete sljedece dvije, tri godine otici sa svojim djetetom na more ili na zimovanje jer ce se do pravomocnosti presude primjenjivati privremena mjera. Pokusajte u suradnji sa centrom sklopiti pisani sporazum s njim vec sada o uzajamnom pristanku na po dva tjedna ljetnih praznika iako ne znam bas da cete u tome uspjeti ako do sada nije pristajao na dogovor. Ako ne pristane, trazite hitnu izmjenu privremene mjere i da se urede ljetni i zimski praznici....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Probajte vi u svemu ovome ipak ostati dama i uzdignite se iznad njegovog primitivizma. Dijete mu nemojte braniti, mozda ponekad zbog posla ne moze ostvariti vidjanje pa ako vas zatrazi da mu izadjete u susret neki drugi dan, dajte mu dijete. Zatrazite samo da vam sms porukom ili mailom potvrdi tocno kada ce preuzeti a kada ce vam vratiti dijete da se ne bi ponovilo da opet ostanete dva dana bez svog djeteta pa da morate zvati policiju.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bravo mario!

moja vanbracna supruga pokupila je svoje stvari i našu šestogodišnju kćer i pravac njemačka.dijete je izuzetno vezano za mene i u tom cirkusu najviše je patilo dijete.

bio sam ping-pong loptica,blago rečeno.centar sam obavještavao,pismeno,usmeno,ništa.

Nije bilo druge,uzeo sam odvjetnika i čekao sudski poziv.iako je rješenje centara bilo na mojoj strani,nikako nismo mogli uskladit viđanje djeteta,pošto ne živi u hrv.nije mi jasno kako je sutkinja pristala na manipulaciju majke našeg dijeteta.da skratim,odjednom nije znala koji ce praznik biti u hrv.kada dolazi na ljetni,zimski godišnji itd...i tako sada opet čekam rješenje suda.opet sam na početku.ne želim nikog obeshrabriti,dapace,treba se boriti,ali ovakvim pristupom centra,odvjetnika,suda...

uređeno: od G-man
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija