Jump to content

Prijevremeni raskid ugovora o najmu stana


ivanna23zg

Preporučene objave

Poštovani, imam neke nedoumice glede raskida ugovora. 1.11.2015.godine sa cimericom sam uselila u stan te smo sa vlasnicom potpisale ugovor o najmu stana koji je ovjeren u poreznoj. Ugovor je potpisan na određeno vrijeme od godine dana. Međutim, naisle smo na tolike probleme u stanu da zelimo iseliti sto je prije moguce. Prvi problem je nastao oko plinskog bojlera,naime tople vode imamo samo ukoliko nam se tog dana sreca nasmijesi . Zadnji evidentirani servis je 2007.godine iako vlasnica tvrdi da je servisiran svake godine. Kontaktirala sam bivse stanare koji su boravili tu 5godina, tvrde da nikad nije bio serviser. Također imamo poplavu zbog kade. Unatoč molbama upucenih prema vlasnici, ona nas na fini nacin odbija i pronalazi opravdanja kao sto su, ne mogu sada, serviser ima previse posla/na skijanju je/slucajno je fulao stan i popravio bojler susjedu itd. Pošto smo vec previse sredstava utrosile u taj stan (krečenje,popravci) i ako uzmemo u obzir da smo studentice koje financiraju roditelji, sredstava za popravak bojlera i kade jednostavno nemamo. Stoga nas zanima, je li uopce moguce da iselimo prije isteka godine dana a da nas doticna ne tuzi.

Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru.

Na temelju Zakona o najmu stana (N.N.br 91/96) x kao vlasnik stana i y kao najmoprimac dana 1.11.2015.godine zakljucuju ugovor o najmu stana sa slobodno ugovorenom najamninom.

Ugovorne strane dogovaraju najamninu u iznosu od x kn. Najamnina se placa 1.u mjesecu. Ostale troskove koji se placaju u svezi sa stanovanjem najmoprimac ce placati najmodavcu i to : zagrebacki holding, gradska plinara,hep-operator distribucijskog sustava d.O.o. zg, hepy-opskrba zg. Ovaj ugovor zakljucuje se na određeno vrijeme od 1godine. Otkazni rok.je 30 dana. Prava i obveze iz ovog ugovora nastaju danom njegovog zakljucivanja,osim.ako se stranke ne dogovore drugacije. Polog se vraca najmoprimcima a po ispunjenju svih tocaka ugovora o najmu prilikom iseljenja iz stana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pismeno (preporučeno sa povratnicom. što čuvate sa kopijom pismena) od vlasnika stana tražite da u roku 7 ili15 dana otkloni kvarove i stan dovede u funkcionalno stanje ili plaćate manji najam (navedete da šplaćate 100 kona).

možete platiti popravke i od stanarine odbiti troškove ili od vlasnice stana potraživat povrat troškova.

zakon predviđa da iznajmljeni stan mora biti u fonkciji i da se može koristiti sve uređaje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam na odgovoru! Svaki dan zovemo (mjesec dana) međutim govori da nema novca a ne želimo ni da mi platimo pa odbijemo od najma/režija pošto želi da to obavi njen prijatelj koji navodno ima servis. Večeras je gospođa rekla da ga je poslala ali da je zalutao u zgradi i umjesto nama, bojler popravio susjedu. Naravno, zdrav razum nam ne dopušta da u to povjerujemo. Također nam je javila da majstor dolazi u ponedjeljak, ukoliko ne dođe poslušat ćemo Vaš savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija