Jump to content

Razvrgnuće suvlasništva civilna dioba


mugen

Preporučene objave

Poštovanje,

 

Pošto nailazim na oprečne informacije (pretpostavljam zbog promjena koje su se događale tijekom godina, a možda zbog netočnih tvrdnji pojedinaca), zamolio bih Vas aktualne informacije vezane za civilnu diobu nakon razvrgnuća suvlasništva.

1. Da li je dražba elektrončkim putem ili usmena?

2. Da li smiju licitirati suvlasnici?

3. Koje su početne cijene na 1., 2. i 3. ročištu (ako uopće postoji treće)?

4. U slučaju najveće ponude suvlasnika, da li on mora uplatiti puni izlicitirani iznos ili se iznos umanjuje sukladno suvlasničkom udjelu?

 

Puno hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovanje neznam dali sam na pravoj temi podnjela sam zahtjev za razvrgnuce suvlasnicke zajednice od suda saznala da su suvlasnici umrli prije pet godina(suvlasnici su bili srbski drzavljani i zivjeli u srbiji)pronasla sam njihovu kcer i stupila u kontakt sanjom da preuzme svoje nasljede dabi posle toga mogli nalraviti razvrgnuce suvlasnicke zajednice,ona isto zivi u srbiji,odabrala je odvjetnika kojice je zastupati i dostavila mu sve papire,Jasam htjela isto stupiti u kontamt sanjim da vidim u kojoj je fazi ostavina obracala sam se istom ldvjetniku telefonski ,osobno i pismenim putem ali on nezeli uopce da razgovara samnom predmet je kod njega vec sest mjeseci.Molim vas kako da saznam dali me uljaju i dali odvjetnik mora dami odgovori ns moj dopis HITNOMIJE MOLIMVAS POMOZITEMI SAVJETO STO DA URADIM HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o razvrgnucu suvlasnistva u kojem sam protustranka. Ukoliko ne bude sporazuma medju strankama, sud ce odrediti prodaju nekretnine putem jav. drazbe. Nekretninu (etaza u kuci s pripadajucim zemljistem)koristim ja s obitelji. Omjeri suvlasnistva su 3/4 : 1/4 u moju korist.

 

Vidite što sam ovdje napisao:

 

Razvrgnuće suvlasništva geometrijskom podjelom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

1. Kako se civilna dioba vrši po Ovršnom zakonu, tako je za dražbe od 1.1.2015. uspostavljen intitut e-dražbe. Da li je to zaživjelo i za civilno razvrgnuće najlakše će te prvjeriti u FINI koja vodi postupak e-dražbe.

2. Da, smiju

3. Na prvom 4/5 a na drugom 3/5 utvrđene vrijednosti nekretnine

4. Umanjuje se

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija