Jump to content

najam stana u očevom stanu


crni pero

Preporučene objave

Poštovani,

možete a i ne morate.

Naime, ionako su određene poketnine izuzete od ovrhe. Npr., odjeća, obuća, rublje i drugi predmeti osobne upotrebe, posteljina, posuđe, namještaj, štednjak, hladnjak, stroj za pranje rublja i druge stvari koje služe za zadovoljenje potreba kućanstva, hrana i ogrjev, radna i rasplodna stoka, poljoprivredni strojevi i druga oruđa za rad koja su nužna poljodjelcu za održavanje poljoprivrednoga gospodarstva te sjeme za uporabu na tomu gospodarstvu i hrana za stoku za četiri mjeseca, odličja, medalje, ratne spomenice i druga odličja i priznanja, vjenčani prsten, osobna pisma, rukopisi i drugi osobni spisi, obiteljske fotografije, osobne i obiteljske isprave i obiteljski portreti te pomagala koja su invalidu ili drugoj osobi s tjelesnim nedostacima nužna za obavljanje životnih funkcija.

 

Nadalje, ovršenikove pokretnine koje se nalaze u posjedu treće osobe mogu se popisati samo ako ona na to pristane (u slučaju da napravite ugovor o najmu).

 

Ovo vam govorim iz razloga što se oni koji pokreću ovrhu, ako se ne mogu naplatiti novčanim putem, rijetko odlučuju na ovrhu pokretnina iz razloga navedenih iznad, pa pokrenu ovrhu na nekretnini. Pa eto još jednog primjera (kao što smo imali nedavno) da zbog 200 kn ode kuća/stan na "bubanj".

 

No, ovrhe se uvijek mogu pobijati u žalbenom postupku (ako je dio plačen prije pokretanja ili ako ima elemenata zastare)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

možete a i ne morate.

Naime, ionako su određene poketnine izuzete od ovrhe. Npr., odjeća, obuća, rublje i drugi predmeti osobne upotrebe, posteljina, posuđe, namještaj, štednjak, hladnjak, stroj za pranje rublja i druge stvari koje služe za zadovoljenje potreba kućanstva, hrana i ogrjev, radna i rasplodna stoka, poljoprivredni strojevi i druga oruđa za rad koja su nužna poljodjelcu za održavanje poljoprivrednoga gospodarstva te sjeme za uporabu na tomu gospodarstvu i hrana za stoku za četiri mjeseca, odličja, medalje, ratne spomenice i druga odličja i priznanja, vjenčani prsten, osobna pisma, rukopisi i drugi osobni spisi, obiteljske fotografije, osobne i obiteljske isprave i obiteljski portreti te pomagala koja su invalidu ili drugoj osobi s tjelesnim nedostacima nužna za ........

 

Hvala na odgovoru ali treba mi odgovor i na prvo pitanje, a to je da li kako piasmeno treba regulirati moje stanovanje u pčevom stanu i njegovo u mojem. Da li se to smatra najam ili ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru ali treba mi odgovor i na prvo pitanje, a to je da li kako piasmeno treba regulirati moje stanovanje u pčevom stanu i njegovo u mojem. Da li se to smatra najam ili ne?

 

Član najuže obitelji može koristiti nekretninu bez posebnog ugovora uz dozvolu vlasnika.

Možete napraviti i ugovor da dozvoljavate ocu da bez naknade koristi stan, i jednako on vama.

Ai pazite! Nemojte se nagovoriti od JB ili porezne da 'ipak napišete neku simboličnu cifru najma'. To onda može biti izlika poreznoj da procjeni 'realni' najam i odrapi porez na najam.

 

Ali čak i takav ugovor ne osigurava automatizmom stvari u vašem stanu od ovrhe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija