Jump to content

Otkaz i otkazni rok


domagojrakaric

Preporučene objave

Pozdrav,imam jedno pitanje vezano za otkazni rok . Znači uputio sam poslodavcu preporučenom poštom otkaz i naveo sam taj datum kada sam slao poštu ! E sad me zanima od kada mi se računa otkazni rok ? U ugovoru o radu mi stoji da mi je otkazni rok 15 dana,a poslodavac se pravi lud jer sam mu rekao da sam dobio posao u drugoj firmi i spominjao mi je da mi neće dati papire. Mene sad zanima dal ja nakon tih 15 dana mogu otic radit u tu firmu i sta napravit s papirima? Da li postoji mogućnost da ja ne dodem na posao tri dana kako sam čitao negdje na forumima pa da mi on uruči odmah otkaz nakon toga ? I imam li ja kakve posljedice nakon toga ? Hvala?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok,zanima me još što nakon tih 15 dana,mislim ako poslodavac i dalje ne želi dati papire ,dal ja mogu prijeći u tu drugu firmu pa onda naknadno tražit papire ili se moram obratit odvjetniku ?!

domagoj,

jedino kaj vi morate je odraditi otkazni rok. Poslodavac vas mora odjavit sa soc. i mitovinskog. To lako možete provjeriti. Dan nakon odrađenog otkaznog roka otiđite na posao kod novog poslodavca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok,zanima me još što nakon tih 15 dana,mislim ako poslodavac i dalje ne želi dati papire...

 

Čl. 130. st. 2. Zakona o radu -

 

"Poslodavac je dužan u roku od petnaest dana od dana prestanka radnog odnosa radniku vratiti sve njegove isprave i primjerak odjave s obveznoga mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te mu izdati potvrdu o vrsti poslova koje je obavljao i trajanju radnog odnosa."

 

U protivnom čini jedan od najtežih prekršaja kažnjiv "masnom" novčanom kaznom. Pa ako se želi inatiti, upozorite ga i na tu mogućnost. Vidjet ćete radikalnu promjenu stava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija