Jump to content

Isplata suvlasnika


Lu233

Preporučene objave

  • 2 mjeseci kasnije...

Tu se misli na čl.51 st.3 Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, gdje bi ostali suvlasnici koji zajedno imaju najmanje 9/10 ne moraju učiniti vjerojatnim osobito ozbiljan razlog išli na razvrgnuće isplatom iz st.1 istog članka?

 

Zakon o porezu na promet nekretnina po pitanju oslobođenja plaćanja poreza na promet nekretnina razvrgnučem suvlasništva, govori pod Općim oslobođenjima u čl.11 st.8.

No, tumačenje porezne uprave je da se navedene odredbe odnose samo na slučajeve kada se dijeli nekretnina koja nije bila etažirana prema omjerima idealnih dijelova, pa se etažiranjem stjeću posebni dijelovi.

 

Tako da to ne vrijedi u vašem slučaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kada se dijeli nekretnina koja nije bila etažirana prema omjerima idealnih dijelova
slijedom čega svaki suvlasnik stječe samostalno vlasništvo veličine dijela koje je imao kao suvlasnik,što je ispravno,no u konkretnom slučaju Vi na opisani način razvrgnuća stjećete i tuđe suvlasničke dijelove,čime u smislu poreznog oslobođenja odstupate od odredbe čl.11.st.8.Zakona o porezu na promet nekretnina,a imajući u vidu čl.37.st.3.ZV(u pravnom prometu je idealni dio samostalna stvar),to u vašem slučaju vrijede odredbe čl.4.Zakona o porezu na promet nekretnina.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija