Jump to content

Kupovina nekretnine u ovrsi


Jethro

Preporučene objave

2013. nekretnina firme A, stečaj, određuje se prodaja nekretnine i cijele imovine, stečajni upravitelj određen, sve zapisano u zk,

 

2015. zabilježuje se spor oko prava vlasništva (B tužitelj a A tuženik)

 

2016. temeljem odluke stečaja i namirenja dužnika određuje se datum dražbe, u 2016.

 

Ako kupim od A, upisujem se u ZK, no da li se onda vodi i dalje postupak protiv A radi utvrđivanja vlasničkog prava, tj protiv mene?

 

eh sad... da je vlasnik A, da nema nikakve ovrhe, i da se protiv njega odluči B na spor pa da ja to kupim, jasno mi je da sam kupio nekretninu pod sporom i da može biti svašta.

ali

određena je ovrha, stečajni upravitelj, prodaja zakazana i onda je B da bi odvratio kupca pokrenuo spor.

ako kupim nekretninu, ostaje li zabilježba spora obzirom da je dražbom prodana nekretnina, nakon odluke i imenovanja stečajnog upravitelja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U smislu ovršnog postupka,osoba B je ovlaštena podnijeti prigovor protiv ovrhe te tražiti da se ovrha na predmetnoj nekretnini proglasi nedopuštenom,no u prigovoru treba dokazati njegovu opravdanost.

Ukoliko sud smatra da nije dokazao opravdanost prigovora, a ovrhovoditelj se ne očituje o istom prigovoru ili ako se jedna strana usprotivi prigovoru, sud će osobu B kao treću osobu uputiti da pokrene parnicu kako bi dokazao da ovrha na predmetnoj nekretnini nije dopuštena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru.

mene ipak interesira da li se može dogoditi da kupim stan od A putem ovrhe (određen stečajni upravitelj, zakazana prodaja i sve prije par godina), prije nekoliko mjeseci B diže tužbu protiv A (A daje prigovor) - da jednostavno se ja knjižim, no B dobije sud nakon toga i da me odlukom suda da je nedopuštena ovrha sud jednostavno - izbriše vlasništvo?

samo radi info: A je pravni sljednik od B i frendovi su si.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija