Jump to content

Seljenje u drugu članicu EU za vrijeme kaznenog postupka


Frank Castle

Preporučene objave

Poštovanje svima,

 

zanima me da li postoji kakav problem kod preseljenja (zbog zapošljavanja) u drugu zemlju članicu EU dok je kazneni postupak još u tijeku?

Naime, kazneni postupak traje već više godina, a trenutno očekujem da će doći (na temelju prijašnjih iskustva) do jednog duljeg perioda kada se opet neće ništa dešavati (u smislu ročišta - naime, očekujem uskoro prvostupanjsku presudu, a već je jednom nakon prvostupanjske presude županijski sud poništio presudu i vratio predmet na općinski sud).

Nije izdana nikakva istražna mjera zabrane putovanja ili nešto slično (samo je oduzeta vozačka dozvola - radi se o prometnoj nesreći).

Naravno, Sud bih obavijestio o promijeni adrese i, kada i ako bude ponovno ročište ili nešto bih došao natrag ovdje obaviti što treba, ali osim toga bih živio i radio u drugoj zemlji koja je punopravna članica EU.

 

Iako nije izdana nikakva eksplicitna mjera opreza vezana za odlazak iz države, da li postoji nekakva "podrazumijevana" mjera ili nešto slično ili mogu bez problema odseliti u drugu EU državu uz obavijest o promijeni adrese sudu te odazivanje na sve pozive?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija