Jump to content

Uzdržavanje učenika u privatnoj gimnaziji


tea1601

Preporučene objave

Zanimaju me moje obaveze po pitanju uzdržavanja kćeri (20 god.) koja pohađa Opću privatnu gimnaziju. Već 10-tak godina nemam nikakav odnos sa kćeri, telefonski razgovor jednom godišnje informacije koje sakupljam sa Facebooka.Pokušavajući odgonetnuti koji fakultet je upisala naletio sam na informaciju da je učenica Opće privatne gimnazije (fotografija na Instagramu).To znači da je pala ili se ispisala u IV razredu Ženske opće gimnazije (isključujem mogućnost bolesti) i upisala ponovno IV razred u privatnu gimnaziju u kojoj je školarina cca 26.000,00 Kn godišnje.To joj nije problem plaćati jer joj je majka nasljednica vrijednih nekretnina i novaca.Znam da se to mene ne tiče i svjestan sam svoje obaveze, ali iz nekog osjećaja "jada" zbog odnosa koji nisam nikada imao sa njom (utjecaj majke, a sada i nje same) želio bi znati da li se taj način školovanja smatra redovnim školovanjem. Sigurno je savjet podnijeti tužbu radi prestanka uzdržavanja ali bojim se silnih troškova koje to povlači jer će njezin advokat sigurno uložiti žalbu. Ne mogu si dopustiti velike troškove u novoj obitelji, imamo normalna primanja ali i kredit i nemam pravo na besplatnu pravnu pomoć. U zakonu je taj naziv "status redovitog učenika" svakako tumačen pa molim za pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok, znam da mogu to uvijek zatražiti. Ako po zakonu može 2 puta pasti razred onda vjerojatno ima status redovnog učenika ili je možda drugačije ako je privatna škola koja je priznata od strane Ministarstva.

U članku 66 u Obiteljskom zakonu sam pročitao da se gubi status redovnog učenika kada se ispiše iz srednje škole, vjerojatno upisom u drugu školu taj status opet postaje redovni ili ??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija