Jump to content

OZLJEDA NA RADU; NAKNADA?!?!?!?!?!


anonimno

Preporučene objave

Molim Vas neka mi netko pomogne, prije dvije godine dozivio sam nesreću na radu sa teškim prijelomom noge, bolovanje je trajalo 8 mj. a meni nije isplačena nikakva naknda, jer firma nije imala dodatno osiguranje radnika koje je navodno obvezno,koje firma u to vrijeme nije plaćala a sada plaća i prikazuje se na platnoj listi (generali osig.)

Da li postoji osnova za tužbu, kolike su mi šanse i da li je možda već nastupila zastara????

 

THX!!! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije još zastara ali bude skoro pa se prošeći do odvjetnika. Nije pitanje samo je li firma osigurana. Firma je odgovorna za štetu bez obzira na osiguranje...ona ne odgovara samo ako si štetu skrivio namjerno ili krajnjom nepažnjom. Ima tu dosta caka, recimo ako si se poskliznuo po skliskom podu, koji se smatra opasnom stvari i tako to...uvjeti rada, zaštitna oprema, sve je to bitno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslodavac objektivno odgovara za štetu u slučaju da je nastala ozljeda na radu. Bitno je da li su prilikom nastanaka ozljede bile poduzete i primjenjene sve mjere zaštite na radu. O tome postoji zapisnik inspektora rada kojem je ozljeda bila posredno prijavljena, a ona je ili bi morala biti prijavljena kod HZZO-a.

 

Nije točno da ti nije isplaćena nikakva naknada. Isplaćena ti je nadoknada plaće za vrijeme bolovanja u 100% iznosu i plaćeni su ti troškovi liječenja.

 

Zastara za potraživanja nastupa 3 godine od dana nastanka štetnog događaja, a da li imaš šanse nešto utužiti ili ne zavisi od spomenutog zapisnika inspektora rada, opisa nastanka ozljede............

 

btw. ako misliš nešto potraživati, prvo postavi odštetni zahtjev poslodavcu, nakon toga razmišljaj o tužbama, ovrhama......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija