Jump to content

naknadno pronađena imovina ili?


anonimno

Preporučene objave

Tatina sestra je umrla 1988.god. Umrla je u duševnoj bolnici i nije provedena ostavinska rasprava. Tata joj je bio staratelj, bila je potpuno lišena poslovne sposobnosti. U pokušaju da izvadimo vlasnički list kuće, saznali smo da se dio kuće 1/2 vodi na nju a dio 1/2 na tatu. Što nam je činiti? Osim tate, žive su još dvije sestre. Da li trebamo pokrenuti ostavinsku raspravu kao naknadno pronađeno imovinu ili nešto drugo? Da li tatine seste imaju pravo na dio kuće (pokojna teta je stanovala s tatom u kući, a druge dvije sestre nisu). Tata i pokojna sestra su zajednički gradili kuću , sačuvan je dio računa i ugovora o kreditu. ŠTO NAM JE ČINITI?

HVALA!

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ako nije provedena ostavinska rasprava, pokrenite postupak. Naknadno pronađena imovina je ona imovina koja se nađe nakon završetka ostavinske rasprave. Budući da rasprave nije bilo - a moralo je biti jer je bila vlasnik nekretnine - nema ni nakndanog pronalaženja. To što je umrla još 1988. ništa ne mijenja na stvari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija