Jump to content

uznemiravanje preko mobitela


toni22

Preporučene objave

Poštovani, molim vas za odgovor. Već nekih dva mjeseca svakih par dana dobijem poruke uznemiravajućeg sadržaja u vezi svoje obitelji. Obzirom da je upravo prije nekoliko mjeseci završila ostavinska rasprava, pretpostavljam da se radi o jednom od nasljednika koji navodno nije zadovoljan dobivenim dijelom ostavine. Poruke su dosta neugodne i koriste se proste rijeci za mene i moju obitelj. Pokusam nazvati taj broj naravno da se neće javiti. Također mi često i fiksni telefon zvoni onda se poklopi slušalica.

 

Da li znate kako ovj problem riješiti i da li bi se policija uopće bavila ovime?

 

puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Bio sam u sličnoj situaciji,obraćao sam se tele operateru,policiji.Ali ništa nije pomoglo.Otišao sam u T-com uzeo tajni broj za fiksni telefon i dao ga provjerenim prijateljima isto tako za mobitel promijenio broj i sad sam miran.Nabavi još jednu mobilnu karticu koja će biti radna tj. ostavljat ćeš broj u nekim uredima porezna ,banka,oglasi,odvjetnici i sl.,a drugi broj privatni daj samo prijateljima u koje imaš povjerenja i rec im da nikom ne daju.

Druge pomoći nema vjeruj mi,a neće te zvati ni oni prodavači ni anketari bit ćeš miran.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hi toni22,

1) blokirajte broj, ili

 

2) pošaljite poruku npr.: "Molim prestanite me uznemiravati porukama! U protivnom ćete biti prijavljeni za k.d. po članu 140 Kaznenog zakona"

 

3) ako se pozivi nastave, prijavite policiji

 

- imenik - pretraživanje po broju

 

- ima nekoliko tema o Nametljivom ponašanju, primjer, ili v. ius-info članak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije svega hvala vam....u vezi kd nametljivog ponašanja pretpostavljam da trebam točno znati o kojoj je osobi riječ pri podnošenju prijave? Ja još uvijek nisam siguran,iako smo sigurno 90% tko je ta osoba ali ne možemo bez dokaza....

 

Pretraživanje po broju nije dalo rezultata jer očito je preko bona...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mali ispravak:

Pretraživanje po broju nije dalo rezultata jer očito je preko bona...

Ako netko koristi bonove, podaci mogu doći do operatora (kod servisa, prijave na portal), a podaci mogu biti i u imeniku (to se nagrađuje - besplatne poruke preko portala).

 

Ako netko ima pretplatu može tražiti da se njegovi podaci ne vide u imeniku. Za HT postoje dva stupnja vidljivosti, imenik.hr navodi:

 

"Evo provjerio sam što je sa brojem. Broj je utajen ali samo za pretragu po broju. To u biti znači da kada netko upiše tvoj broj u tražilicu ne dobije ništa, ali ako ti netko baš zna ime i prezime (i / ili adresu) i to upiše u tražilicu onda će se izbaciti tvoj broj.

 

Dosta je to zbunjujuće znam :) - ali operateri zapravo većinom imaju dvije stavke u formularima (postoje varijacije kod svakog operatera) Prva stavka te pita jel hoćeš biti u imeniku. Druga te pita jel želiš da ljudi mogu po broju doći do tvojih podataka.

 

Naravno možeš utajiti i ovo iz prve stavke - dakle trebaš tražiti da tvoji podaci općenito budu utajeni bez mogućniosti pretrage po bilo kojem podatku."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija