Jump to content

Valjanost darovnog ugovora


dandrle

Preporučene objave

Pojavila su se dva darovna ugovora za iste čestice od istog darovatelja. Jedan ugovor je napravljen prije 3 godine. Drugi ugovor je napravljen prije 18 godina i sumnjiv je. Darovatelj je pokojan, a sumnjam da bi za istu stvar dva puta pisao darovni ugovor. Kako provjeriti ispravnost? Koliko javni bilježnik čuva upis u knjige? Javni bilježnik ovjerava samo potpis pa me zanima utječe li to što nema jmbg darovatelja kao i sto je navedeno da je darovatelj pokojnog x umjesto Y što je krivo. Ugovori nisu predani u gruntovnicu i predmet su spora. Od kuda krenuti s provjerom spornog ugovora? Dali postoji zastara upisa u zemljišne knjige?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zbog čega vam je potrebna provjera kod javnog bilježnika ako se vodi postupak na sudu u vezi konkretnih ugovora,koji su pretpostavljam priloženi kao dokazi u parnici.

Zastare za upis u zemljišne knjige nema,no ono što me zanima,dali je umrli darovatelj za svog života po osnovu darovanja predao nekretninu u posjed bilo kojem obdareniku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad sam potpisivao kod javnog bilježnika svoj ugovor, upisali smo se u knjigu. Da provjerim kod javnog bilježnika kod kojeg je napravljen ovaj sporni ugovor? Utječe li na ispravnost ugovora što je navedeni darovatelj od krivog pok, s tim ispada i druga osoba, bez jmbg i ostalih pojedinosti, jedino imam broj osobne iskaznice na poleđini gdje je ovjerio javni bilježnik?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija