Jump to content

Isplata suvlasničkog dijela


mantis.religiosa

Preporučene objave

Imovina je kuća. Nakon smrti vlasnika 1991. godine, nasljedstvo se dijeli na petine. 3/5 nasljeđuje supruga, 1/5 jedna kćer, i 1/5 sin. Kćer nakon smrti nije radila procjenu imovine. Nekih 15ak godina kasnije tražila je isplatu nužnog dijela i troškove svoga odvjetnika. Nije isplaćena. Dalje se nije ništa događalo po tom pitanju do danas. U tu imovinu kćer nije nikad ništa ulagala. Navodno se u jesen 2015. pojavila u dvorištu i valjda prvi put vidjela gdje je ta imovina. očekujemo svaki čas javljanje njezinog odvjetnika. Zanima me na koliki nužni dio ima pravo u smislu isplate ili vlasnici ostalih 4/5 mogu proglasiti neku vrstu okupacije s obzirom da je prošlo 25 godina od ostavinske rasprave? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U konkretnom slućaju se nemože pričati o nikakvom potraživanju nužnog dijela,budući da jedan od suvlasnika jednostavno traži diobu suvlasništva mirnim putem na način da je ostali isplate za njen suvlasnički dio,u suprotnom isti ili bilo koji suvlasnik može zahtijevati podjelu sudskim putem,što vam nebi preporučio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija