Jump to content

Predugovor o kupoprodaji čestice zemlje


Ela25

Preporučene objave

Stranke su 2007.god sklopile predugovor čestice zemlje na kojoj je sukladno važećem prostornom planu uređenja predviđena stambena namjena.Stranke su se obvezale sklopiti kupoprodajni ugovor nakon usvajanja UPU-a.Sadašnjim prijedlogom UPU-a (2016) navedena čestica smještena je u zonu mješovite namjene-pretežno poljoprivredna gospodarstva u kojoj je dozvoljena gradnja stambeno-poslovnih građevina u funkciji poljoprivrede u kojoj je,uz stanovanje,moguće planirati gospodarske sadržaje vezane za poljoprivrednu proizvodnju i agro turizam(vinski podrum,kušaonica vina i poljoprivrednih proizvoda i sl. ,te ugostiteljsko-turistički sadržaji sa smještajnim kapacitetima.Ukoliko sadašnji prijedlog UPU-a bude usvojen,da li će stranke biti obvezne sklopiti ugovor o kupoprodaji s obzirom da je došlo do promjene namjene (zone) građevinske čestice koja je predmet kupoprodaje? I što se događa sa primljenom kaparom(u iznosu od 15 posto od ugovorene cijene).Odustatnina nije ugovorena

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko sadašnji prijedlog UPU-a bude usvojen,da li će stranke biti obvezne sklopiti ugovor o kupoprodaji s obzirom da je došlo do promjene namjene (zone) građevinske čestice koja je predmet kupoprodaje?

 

Poštovana, predugovor po svojoj formi i svome sadržaju nije ugovor stvarnog prava, već se radi o ugovoru obveznog prava kojim se uspostavlja obveza prodavatelja i kupca prema uvjetima iz toga ugovora.

Ako je u predugovoru naveden dio o sklapanju kupopr.ugovora nakon usvajanja UPU, koji će biti nepovoljan za vas ako se donese smatram da vas isti ne obvezuje temeljem čl.268 st.6 Zakona o obveznim odnosima.

 

Što se tiće kapare, najbolje bi bilo kad bi ste to mogli rješiti dogovorno, pa si pogledajte čl.303-307 istog Zakona.

 

Također, pogledajte Temu koja govori o rokovima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija