Jump to content

Ugovor o radu i raspored radnog vremena


Vjeetje

Preporučene objave

Pozdrav,

 

molim jedan savjet. Dakle, zaposlen sam pri agenciji za privremeno zapošljavanje te sam ustupljen na rad u HT d.d.

 

Naime, ono što me muči su razlike i stavke ugovora o radu i rasporeda radnog vremena između nas "agencijskih" i HT-ovih djelatnika.

 

Prilikom potpisivanja ugovora smo svi pristali na određene uvjete i plaću, ali sada ispada da je plaća oko 2.000/2.500 kn manja za isti posao koji se obavlja, neisplata putnih troškova i sl.

 

Koliko znam u ZOR, čl. 46, stavak 5. stoji da "ugovorena plaća i drugi uvjeti ustupljenog radnika ne smiju biti utvrđeni u iznosu manjem, odnosno nepovoljnijem od plaće, odnosno drugih uvjeta radnika zaposlenih kod korisnika na istim poslovima".

 

Da li se po tom pitanju nešto može učiniti?

 

Ono što je čudno je to što su se novim kolektivnim ugovorom HT-a ukinuli dodaci za popodnevni rad što je nas kao agencijske djelatnike zahvatilo, a isti taj kolektivni ugovor koji propisuje isplatu putnih troškova se ne može primijeniti na nas agencijske djelatnike.

 

Isto tako, raspored radnog vremena je malo reći čudan. 40h tjedno, 1 dan slobodan (nedjelja) po ugovoru. Ali recimo, ovaj radni tjedan izgleda otprilike ovako, 8h rada od ponedjeljka do četvrtka, petak slobodan i onda 6 dana uzastopnog rada te 3 (pet, sub, ned.) dana slobodno.

 

Da li je uopće dozvoljeno raditi toliko dana u komadu? Desi se situacija da bude i 10 dana rada u komadu pa 2 dana slobodno.

 

Samo da napomenem da HT-ovi zaposlenici rade 5 dana u tjednu uz 2 dana slobodno (vikend).

 

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija