Jump to content

Žensko nasilje


Laci

Preporučene objave

Nešto više od 4 mjeseci ne živim sa obitelji. Otišao sam upravo zbog toga da izbjegnem maltretiranje i nasilje izazvano ponašanjem supruge. Sada ona dolazi u moju firmu, razbija stvari, viče, fizički napada, a ja ne uzvraćam kako ne bi imala argumente za moje maltretiranje. Prijeti na razno razne načine. Prisvaja pola firme, prijeti zaposlenima izbacivanjem na glavačke iz radionice. Prijeti pozivanjem policije ako joj se približim, a ja uredno dolazim po djecu da ih odvezem u školu, na treninge i slično, jer ako ne bih došao, onda bih bio optuživan za nebrigu o djeci. Ali ona dolazi maltretirati mene u firmu, približava mi se, čak malo preblizu, obzirom na modrice koje imam na sebi. Eto, i to je nasilje, ali sa ženskim predznakom. Pokrenuo bih, ako ima tko zainteresirani, kampanju za borbu protiv ženskog nasilja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Laci,

 

Prije javljanja pročitao sam sve vaše postove, čisto da dobijem bolji uvid u Vašu situaciju (na temelju onoga što pišete) i na žalost mogu se samo složiti da vam je situacija zaista nezavidna što ne znači bezizlazna i neriješiva. Isto ću se tako složiti s odgovorom Ocke da si pročitate knjigu koja će očito postati bestseller na ovim našim prostorima. Iz zadnjeg vašeg javljanja postaje jasno da je njeno ponašanje eskaliralo do te mjere da se zaista ničim ne može obuzdati. Najgore od svega je to što Vam čini probleme na poslu; dok ste se do sada relativno dobro nosili s problemima izvan firme, sada se događa da je promjenila stage, a promjenila ga je i unaprijedila jer u tome vidi svoju zadnju šansu da Vam naudi, osramoti pred ljudima, našteti Vašem ugledu, itd. (distorzijska kampanja). Po meni, sve što ste dosad učinili, učinili ste jako dobro: makli ste se od nje, makar za sada niste riješili problem djece, tj. njihovog odrastanja uz takvu majku sklonu ekscesima, trudite se biti s djecom što je moguće više. Međutim, sad slijede zadnji udarci na stageu koji će joj donijeti najviše bodova. To je ta tetralnost/histrionstvo o kojem piše u knjizi, ne biraju se sredstva, ne bira se vrijeme ni mjesto. A cilj toga je da "svi" konačno shvate da nije ona ta koja nije OK nego Vi. Vjerujem da će Vam ovaj dio biti najteže odraditi i ostati hladnokrvan na sve te provokacije s njene strane, prijetnje policijom i tome slično, ali budite pripravni da će se i to dogoditi, jer će ona, ako ništa drugo inscenirati takvo što. I na Vama je da zadržite hladnokrvnost i kontrolu do kraja. Vaš prag tolerancije je do sada izdržao sve moguće napade, ali obzirom na nedavne događaje upitno je do kada? Moj bi savjet bio da što prije pokrenete brakorazvodnu parnicu i definirate svoja prava prema djeci i strogo se pridržavate svega što je dogovoreno, nadasve zbog sebe i svojeg mira. U međuvremenu, kad god "morate" kontaktirati s njom odglumite da je sve OK što ona predlaže, promjenite ponašanje onako kako ga ona mijenja iz dana u dan, prilagodite se tom kontradiktornom razmišljanju i ponašanju, odgovorite odmah na prvi SMS i kažite :DA, makar danas bio ponedjeljak a ona tvrdi da je petak. Time ćete barem izbjeći da Vam dolazi u firmu i stvara neugodnosti, predložite sastanak poslije radnog vremena. S druge strane ćete, na žalost, morati raditi po svome, dobro se oboružati strpljenjem, poznavanjem zakona i prava koja iz toga proističu. Svoje namjere nemojte joj otkrivati ni u ludilu, "složite" se s njom ( a ona će biti "sretna"jer ima kontrolu nad situacijom i da Vas je konačno izmanipulirala onako kako je htjela), ne istjeravajte mak na konac, jer kod njih nema logike, tako će se barem privremeno primiriti, a Vi morate užurbano raditi za dobrobit svoje djece i sebe. Vjerujem u Vas i Vašu razboritost, vjerujem da ćete naći načina da i ovo uspješno odradite, želim Vam puno uspjeha, pozdrav, Vida

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Najprije Vam zahvaljujem na sadržajnom odgovoru, a onda ću reći da je došlo do novih ekscesa s njezine strane, kad sam bio s djecom na rukometnom turniru na kojem je igrao i naš sin, na kraju turnira je čekala kod auta i napala me verbalno a onda i fizički, pred ljudima, i iako joj je stariji sin upućivao molbe da prestane, ona je sve to zanemarila, to je vidio i trener, roditelji, mislim da je bilo dovoljno ljudi koji su to vidjeli. Osim toga, nekoliko sati nakon tog događaja, okrivila je mene za napad a ona se samo kao branila. To je bilo u subotu navečer, a u ponedjeljak je opet u radionici napravila nered među mojim djelatnicima, galamila i vikala sve i svašta. I opet sam popustio, nisam apsolutno reagirao na način na koji je ona to željela. Pitam se baš kao i Vi, do kada ću to moći trpjeti i izdržati. Bila je u mojoj radionici, govorila kako je pokrenula brakorazvodnu parnicu, a unatoč svemu, i dalje nju zanima gdje sam, s kim sam, i slično. Poslala mi je nekoliko SMS-a, u kojima piše kako se vidi na nebu, kako je njezina duša na nebu, kako joj preostaje još godinu dana života, a s druge strane stvara planove za idućih 15 godina, tvrdeći kako će tek sada ostvariti sve što nije do sada, kako će se dokazati i slično. A ništa drugo nisam od nje ni tražio, nego da se dokaže kad smo još bili zajedno, da krene u posao, polako, uz moju podršku, i da zaradi nešto vanredno, kako bismo došli do mogućnosti da nešto kupimo (stan ili manja kuća). Mislim da traži moju reakciju na njezine provokacije, kako bi imala dokaze o mojem maltretiranju nje kao supruge, čime bi me označila kao obiteljskog nasilnika, iako sam ja upravo izbjegavajući to, i otišao od kuće. No, ovaj tjedan ću svakako otići odvjetniku, i pokrenuti čitavu stvar, jer njezino ponašanje me dovodi do ludila. Hvala još jednom na točnoj analizi i savjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U potpunosti Vas shvaćam. Ovaj nedavni događaj na igralištu smo je još jedna potvrda, kao i događaji koji su uslijedili u radionici. Cilj: okriviti Vas za sve što joj se događa i na koncu, ono najgore-okriviti Vas za nasilje. Provokacija i sredstva opravdavaju cilj. Mislim da ste prvi puta pogriješili što niste otišli liječniku da se evidentiraju ozljede koje Vam je nanijela. Ukoliko se što od takvog ponovi, savjetovao bih vam da to učinite. Najžalosnije od svega je to što je spektakularno odigrala svoju ulogu pred djecom i da krajičkom mozga ??!! :bonk:

nije promislila što čini svom djetetu. Svu radost turnira i sudjelovanja ona je razbila u stotinu komadića, a da ne spominjemo sram koji su tada djeca osjećala. Ono što Vam preporučam, zapisujte svaku takvu situaciju, točno vrijeme i mjesto, jer će svaki događaj izvrnuti u svoju krosit, a Vi imate toliko toga da ćete joj u svakom trenutku moći dokumentirati. Dobro bi bilo pribaviti i izjave svjedoka. Najvažnije u svemu tome bi bilo zaštititi djecu od ovakvih i sličnih situacija, jer odrastao čovjek će to već nekako odraditi, ali na djeci ostaju trajni ožiljci. Odrastao čovjek će pokušati razumjeti, ali dijete pomišlja da je ono tome doprinijelo, da to nije zaslužilo, a eto, događa se. Rezultat: ja sam kriv. A to je put u pakao. Čim prije odvojite djecu od toga i pomognite im da to prebrode. Užas!

Imate podršku i hrabro naprijed, napravite ono što morate, a Vi imate cilj: dobrobit svoje djece. Zar je to malo? Pozdrav, Vida :horor:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Zaista nije mali cilj koji sam postavio pred sebe, a to je dobrobit djece. Drago mi je da imam ovakvu podršku. No kad sam pred neki dan čuo od prijatelja koji je rastavljen dvije godine, kako su ga na sudu tretirali, kakve je procedure morao prolaziti, i na kraju kako su mu odrezali alimentaciju, kako je žena zaštićena, pa to je da čovjek jednostavno poludi. I on sad meni kaže da je on mislio da je njegov križni put bio težak, ali da sad vidi da je moj itekako teži i gori od njegovog. Ja ne bježim od vlastite odgovornosti, ne negiram da ženu treba zaštititi, ali isto tako tražim da i žena kao supruga, kao ravnopravni partner u braku, osjeti istu ili barem sličnu odgovornost za odnos prema bračnom partneru i djeci. Ništa drugo ne tražim i ne želim, pa zar je to previše? A naši sudovi, a oni se drže paragrafa, i to je to. Iako bih često želio tog suca ili sutkinju staviti u moju poziciju, pa da vidimo kako bi onda sudili i presuđivali.

Pozdrav, i zaista hvala na podršci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rastužuje me vaša situacija. Nažalost, kap ste u moru.

Kad vidi da neće uspjeti izazvati fizički obračun s vama, kako bi vas mogla prijaviti za zlostavljanje ili tome slično, najvjerojatnije, a iskreno se nadam da će se desiti ono manje vjerojatno, je to da će početi direktno ugrožavati djecu kako bi vas na taj način isprovocirala ili vam zadala bol.Pričat će im laži o vama, pokušat će svoju mržnju prenijeti na njih, ne znajući da ih time uništava (evidentno je da ne mari baš za njihovo zdravlje).

Da, proći ćete pakao jer će vas po institucijama dočekivati predrasude o tome kako su svi muškarci potencijalni nasilnici i lošiji roditelji, a sve ako i pomisle da ste bolji, neće vam dodijeliti djecu jer nisu u vašem trbuhu spavali devet mjeseci, pa im trebate manje od maternice, ma kakva osoba ju vozila po svijetu. To je ako želite skrbništvo.

Ako ne želite skrbništvo, tražite što češće kontakte i provodite vrijeme s djecom u razgovoru o SVEMU što se dešava, objasnite majčino ponašanje njima razumljivim jezikom i bez optuživanja. Pokušajte im objasniti zašto se majka tako ponaša i pripremite ih na moguće mentalno i emoc, zlostavljanje (negativi govor protiv vas, lažne optužbe, izmišljeni nemar, nebrigu ili neljubav), mazite ih i beskrajno izjavljujte koliko ih volite.

Slažem se s Vidom, morat ćete naučiti način da lažno udovoljavate njenim hirovima odn. verbalno joj podilazite kako bi napravila manje štete, neka misli da plešete kako ona svira, a vi po svome...

Govorim iz iskustva. Nemojte što zamjeriti i sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam stigao se skroz uputiti u temu,ali na račun ovoga što sam pročitao gospodinova supruga boluje od BPD-a(granični poremećaj ličnosti).takva osoba je u stanju izmanipulirati stvari u svoju korist.okrenuti prijatelje i poznanike protiv vas.morate gospodin mora ostati vrlo smiren i nedozvoliti da ga se izbaci iz takta jer bi ga svaka i najmanja greška mogla skupo koštati.ukratko možete očekivati najniže udarce.možda ovo nije takav slučaj,ali po svom vlastitom iskustvu i onome što sam dosada uspio naučiti o tom poremećaju koji je usko povezan sa nasiljem u obitelji,ali nedovljno eksponiran i vrlo zanemaren zbog komplicirane dijagnoze to jest niza drugih stanja i poremećaja koji su usko povezani sa njim.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Vjerujte, upravo tako i radim, jer sam došao do spoznaje, još kad sam bio zajedno s njom, da uzvraćanje netrpeljivosti ne vodi nikuda. To je i bio razlog mojeg odlaska. Što se tiče niskih udaraca, ima ih, i zasigurno će ih biti i u budućnosti. Moram reći da me se optužuje među prijateljima, rodbinom i mojim poslovnim partnerima za nebrigu prema djeci, njoj. Ona sebe poistovjećuje sa djecom, i otud razlozi za te klevete, za koje ne bira ni mjesto ni vrijeme ni okruženje. Uvidio sam na žalost, da razgovorom ne mogu postići baš mnogo, i da uvijek pjeva istu pjesmu bez obzira što ja činio ili govorio. Doista ja i vodim dijalog sa djecom, sa starijim sinom ponešto ozbiljnije, sa mlađim sve do određene granice, i ne prelazim ni slučajno u optuživanje nje kao glavnog krivca za sve što se dogodilo. Naučio me život koječemu, ali dobronamjernih i pametnih savjeta kao što je i Vaš, nikad dosta. Ništa ne zamjeram, sve ste ili gotovo sve što ste napisali, ja i provodim u praksi. Ponekad joj i ja začinim život, pa da ne misli da je sve onako kako ona zamišlja, ali, vjerujte, neke pozitivne reakcije i dalje nema i nema. Inače smo bili na prvom ročištu na sudu, i mislim da me tek sad čeka ono pravo.

Pozdrav, i hvala. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,

procitala sam vas slucaj i moram priznati da je malo neobicno "cuti" da i zene maltretiraju - mada kazu da smo pri tom tisucu puta gore od vas. Ja nazalost imam slicnu situaciju - mene maltretira muz od kojeg se rastajem, ne zeli izaci iz stana u kojem sada zivimo zajedno on, ja i nase troje malodobne djece. Svako malo napravi scenu pred djecom, optuzuje mene da sam potrosila sve sto sam mogla u braku a da ga sada ostavljam kao krpu i odbacujem, i pritom da mu uzimam djecu itd, itd...Naravno, djeca pri tom placu i tako iz dana u dan...Uzasno je teska ta situacija, zato vas i razumijem.

Moramo se nadati da ce sve to jednom prestati, jer svemu dodje kraj! Meni je jedino neizmjerno zao djece i u Vasem i u mom slucaju, jer mi smo ipak odrasli a djeca ne znaju uopce zasto se to dogadja i zbunjena su takvom situacijom.

U nadi u bolje dane, saljem Vam pozdrav i samo hrabro naprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav Laci!

 

prepričao si moju priču. Iako su i tvoja i moja situacija prestrašne, na trenutak sam osjetio olakšanje spoznajom da se takva priča ne dešava samo meni.

 

Da ne ponavljam sve što si napisao, mogu samo reći ono što nije isto. Razlika je u tome što moja žena na ovakav način još ne eskalira u svom osvetničkom pohodu u javnosti, iako mi se prijetila upravo dolaskom u moju firmu i izazivanjem skandala gdje i kad god će moći.

 

Ja ne znam da li u tvom slučaju postoji i problem diobe imovine. U mom slučaju pokušavam to s njom dogovoriti već mjesecima, ali nikako ne uspjevamo. Ona svaki put nadodaje zahtjeve i bio sam spreman ustupiti joj 2/3 svega na račun djeteta kojem bi ona ostala skrbnik. Naravno, uz brojna poniženja i vrijeđanja te prijetnje najgorih vrsta, odbila je potpisati ugovor o diobi imovine.

 

Zapravo sam još uvijek u nekom šoku jer ne mogu vjerovati da je to žena s kojom sam se oženio.

 

Što se tiče samog fizičkog nasilja, kroz vrijeme me nebrojeno puta gađala čašama, šalicama, daljinskima... jednom me i pogodila, ali sam u posljednji čas uspio izbjeći da me pogodi u glavu. U noći bi me budila i prijetila da će mi prerezati grkljan u snu i obećavala da neću ništa osjetiti. Jednom prilikom kad sam došao po malog da ga izvedem, u trenu kad je on istrčao iz stana, napala me s leđa i 2 put udarila u glavu. Zvučat će smiješno... žena udara muškarca... ali i ja sam imao vidljiv hematom ispod oka i iza uha.

 

Drži se... kontroliraj se, jer znaš i sam da istog trena kad joj uzvratiš... odlepršat će na socijalno i dobit ćeš sve moguće zabrane...

 

Sad sam malo zbunjen jer ću izgovoriti njene riječi: "Pravda i istina će prije ili poslije doći na vidjelo"... samo što ona vidi svoju verziju istine koju si je godinama stvarala u glavi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija