Jump to content

Kredit za neklijenta banke, a oni napravili kao za klijenta..pomoć!!


msb318

Preporučene objave

Nadam se da sam u dobroj rubrici;

Ovako, godinama sam klijent X banke (zasad ne bih imenovao), gdje primam plaću. Prije mjesec dana zatrebao mi je gotovinski kredit no moja matična X banka je tražila sudužnike, pa sam u drugoj Y banci zatražio kredit.

U toj Y banci sam pitao mogu li dobiti kredit kao neklijent banke, tj. da mi sva primanja ostanu u matičnoj X banci, te samo da u Y banci imam kredit koji bi otplaćivao trajnim nalogom. Voditelj poslovnice mi je rekao da nema problema, pribavio sam sve dokumente, i kredit je krenuo u realizaciju. Ubrzo me nazvala djelatnica Y banke i rekla mi da moram zatvoriti sve račune u matičnoj X banci, na što ja odmah reagiram i kontaktiram voditelja poslovnice koji me uvjerava kako je to nesporazum te da moram samo pozatvarati sva dugovanja koja imam (u vidu obročnih otplata i sl.), ali da mi sve ostaje u matičnoj X banci, čiji klijent ostajem. Na potpisivanje kredita dolazim u pratnji, i još jednom pitam voditelja poslovnice da li je sve kako smo dogovorili, u Y banci imam samo kredit, a sva primanja mi ostaju u matičnoj X banci, i on to potvrđuje (pred mojim svjedokom).

S obzirom da su mi u Y banci odmah dali ugovore za otvaranje takućeg i žiro računa, kažem im da to meni ne treba, no ponovno me voditelj poslovnice uvjerava kako je to samo formalnost koja ne utječe na ništa.

Sve je bilo dobro sad do iduće plače, čekam da sjedne u matičnoj X banci, no ništa, pa kako mi se rodila sumnja, otišao provjeriti u Y banku, i kad ono, plača je sjela na račun u Y banci. Voditelja poslovnice nije bilo, djelatnice na šateru ništa nisu znale reći, tako da do ponedjeljka moram čekati na sastanak.

Kako je to moguće da dođeš sa izričitim zahtjevom da podigneš kredit kao neklijent banke, a 'podvale' ti kredit kao klijentu, uvjeravaju te da su to samo 'formalnosti', a ti do zadnjeg dana nemaš pojma da si promijenio banku, a uvjeren da nisi? Je li to legalno? Postoji li kakav lijek tome i da li je uopće moguće išta poduzeti?

Hvala do neba

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija